Nu vei fi ciudată dacă faci lucrurile singură. Te vei simți liberă

Nu ai de ce să te temi să realizezi singură anumite activități. Poate fi interesant să câștigi experiență pe cont propriu, iar compania celorlalți nu devine o condiție esențială pentru a face tot ceea ce îți place.
Nu te lăsa intimidată când vrei să faci ceva doar tu pentru că ai impresia că vei fi privită diferit dacă apari peste tot singură. Poți merge la restaurant numai tu și să iei o masă delicioasă, poți viziona un film nou la cinematograf sau îți vei cumpăra un bilet la concert când trupa ta favorită vine în orașul tău fără să te gândești constant ce părere vor avea ceilalți dacă te văd singură.

 
Pe măsură ce trece timpul vei începe să-ți dai seama că este extraordinar să poți face anumite lucruri în mod individual

Nu înseamnă că timpul petrecut în compania celorlalți este irosit sau plictisitor, dar din când în când este bine să redescoperi lucrurile care îți plac în mod special și să realizezi diferite activități singură pentru a remarca toate aspectele care îți aduc liniște și te relaxează, fără niciun factor care să-ți distragă atenția. Proporția dintre timpul petrecut cu tine însăți și intervalele dedicate familiei și prietenilor nu depinde decât de tine, dar nu ai de ce să te simți vinovată dacă uneori simți nevoia să dai prioritate timpului petrecut cu tine însăți. 

 
Neprietenoasă sau ciudată dacă ești pe cont propriu?

Potrivit specialiștilor, normele sociale favorizează realizarea diferitelor activități alături de ceilalți și în multe cazuri ar putea apărea semne de întrebare dacă ești văzută foarte des singură. Poți fi percepută drept o persoană izolată sau care nu socializează suficient, dar nu este deloc adevărat.

 
Nu este nimic în neregulă dacă mergi la film sau la concerte singură

Nu este decât o dovadă în plus că vrei să valorifici fiecare clipă pe care o ai la dispoziție, bucurându-te de toate momentele plăcute și de activitățile care te atrag. Doar pentru că îți place un gen de muzică sau un tip de filme care nu sunt favorizate și de restul prietenilor tăi nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la ele sau să depui eforturi deosebite pentru a convinge pe cineva să vină cu tine.
Durata vieții este limitată și nu ai de ce să ratezi ceva ce te atrage doar pentru că această preferință nu predomină în cercul tău de apropiați.
Nu este deloc util să te îngrijoreze atât de mult opinia celorlalți încât să ajungi să uiți ce te reprezintă pe tine. Fii hotărâtă și nu evita activitățile care îți redau cheful de viață. Dacă mergi mai des la filme, restaurante sau concerte sau dacă realizezi orice altă activitate care te stimulează vei obține beneficii importante. Vei deveni mult mai independentă, vei învăța că nu este nicio problemă să afirmi clar ce îți place, te vei relaxa și nu vei face compromisuri când este vorba despre fericirea ta. Nivelul de stres scade considerabil când nu prioritizezi aparențele, ci acționezi conform gândurilor și dorințelor tale.

 
Folosește fiecare nouă ocazie pentru a-ți face viața mai plăcută și interesantă

Realitatea este că nu ai cum să găsești prieteni care să vrea să facă absolut tot ce îți place ție. Este în regulă să realizați anumite activități împreună și să începi altele pe cont propriu pentru că în acest fel vei fi stimulată să nu rămâi doar în zona ta de confort, ci să încerci mereu ceva nou pentru a-ți valorifica abilitățile sau a-ți descoperi calități noi.
Nu toată lumea va vrea să viziteze locurile care te atrag, nu va avea aceleași pasiuni sau nu va dori să experimenteze lucruri neobișnuite. Important este să nu lași atitudinea celorlalți să te descurajeze.

 
Dacă o anumită persoană nu vrea să participe la ceea ce te entuziasmează nu încerca să o obligi, dar nu-ți pune viața în așteptare

Nu renunța la experiențele noi, care se pot transforma în momente unice care ți-ar putea schimba viața doar pentru că nu ai găsit pe nimeni disponibil care să te însoțească. Nu trebuie să-ți fie teamă, nici să te simți jenată. Acțiunile pe cont propriu te vor revigora, îți vor aduce mult entuziasm și recompensa de a te putea exprima liber.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod