Semne că ai o relație nesănătoasă cu banii

Ce părere ai despre finanțele tale? Îți place să te uiți la contul tău bancar sau îl eviți? Când te gândești la situația ta financiară, simți încredere sau vină?
Toată lumea are o relație cu banii, fie ea sănătoasă sau nesănătoasă. Te întrebi dacă ai o relație nesănătoasă cu banii? Iată la ce semnale spun experții că trebuie să fii atent!

Cum îți dai seama că ai o relație nesănătoasă cu banii?

1. Continui să te afli în aceeași situație financiară

Unul dintre primele semne că relația ta cu banii nu este una foarte bună este dacă te menții în aceeași situație financiară sau, mai rău, apar mai multe datorii. Aceasta nu este o problemă cu banii, ci cu comportamentul.
În timp ce este recomandat să nu ai datorii, economiile nu reprezintă un concept cunoscut de toată lumea.

2. Eviți planurile de viitor

Un alt semn care îți indică faptul că ar trebui să verifici relația cu banii este evitarea planurilor de viitor. Oamenii pot găsi întotdeauna scuze pentru acest comportament al lor - nu au bani, o să se gândească mai târziu, va planifica altcineva pentru ei, este o sarcină copleșitoare. Acest tip de amânare nu te va ajuta cu nimic. Începe să strângi câte puțin în fiecare lună și să îți trăiești viața după bunul plac în continuare.
Unii oameni evită economiile deoarece li se pare că este un proces complicat și deloc distractiv.

3. Nu ai strategii financiare consistente

Poți avea o relație nesănătoasă cu banii dacă nu ai strategii financiare consistente. Fie că este vorba despre economii sau despre plătirea datoriilor, în fiecare lună pare să fie nevoie de o abordare diferită și de alte priorități atunci când nu există un plan. Trebuie să fii atent la ceea ce faci și să faci un plan consistent. Iar mutarea banilor dintr-un cont într-altul și cheltuirea bugetului prea repede nu te va ajuta prea mult.

4.
Te simți neputincios când vine vorba de bani


Ai simțit vreodată că nu ai nicio putere asupra finanțelor tale? Acesta este un alt semn că ai nevoie de consiliere în relația cu banii. Sentimentul acestei lipse de putere poate apărea în tipare de evitare. Apare și o senzație de apatie, fără dorința de a te confrunta cu situația financiară din viața ta. Dacă te simți neputincios în legătură cu banii, ar trebui să știi că este doar percepția ta, nu și realitatea. Poți crea un plant pentru a-ți ajuta finanțele.
Odată ce realizezi că poți face schimbări, vei schimba și relația cu banii tăi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod