Semne că nu ești apreciată cum meriți

Ești o persoană care oferă. Oferi timpul tău, resursele tale, sfaturi și iubire. Cum știi dacă acest lucru te ajută să crești sau dacă te face să simți că nu ești apreciată? Există câteva semne care te ajută să îți dai seama dacă nu ești apreciată cum meriți. Iată care sunt acestea!

Cum îți dai seama dacă nu ești apreciată cum meriți


1. Nu avansezi când vine vorba de obiectivele vieții


Timpul pe care îl petreci cu persoana respectivă sau cu grupul de oameni se concentrează asupra vieții acestora sau asupra problemelor pe care le implică. Este posibil să observi un dezechilibru în care le acorzi mai mult timp acestora, mai multă atenție emoțională sau mai mult ajutor logistic decât îți oferă aceștia. Timpul petrecut împreună nu te ajută să mergi mai departe către obiectivele vieții tale.

2. Nu te simți recunoscută


Ți-ai dori să fii recunoscută. Nu simți că îți sunt observate talentele și contribuțiile.
Vrei ceva sub forma aprecierii, recunoștinței sau validării.

3. Semne că nu ești apreciată: Te simți supărată


Există un sentiment în interiorul tău asemănător cu frustrarea sau furia cauzat de inegalitatea dintre ceea ce dai și ceea ce obții. Îți auzi propriile cuvinte în cap și te gândești că ar trebui să te aprecieze mai mult cei din jur. Vei vrea la un nivel subconștient să nu mai faci atât de multe pentru persoana sau grupul de persoane.

Cum poți schimba aceste lucruri?


1. Fii clară


Oferă-i persoanei în cauză posibilitatea de a te aprecia. Este posibil să nu își dea seama că iau mai multe de la tine decât oferă.
Educ-o cu privire la cel mai semnificativ mod al aprecierii pentru tine.

2. Folosește-ți puterea pentru a schimba condițiile


Dacă persoana de lângă tine nu dă dovadă că ar fi capabilă să te aprecieze cum ai nevoie, fii conștientă de ispita de a încerca să o faci să te aprecieze. Observă dacă tu continui să îi faci pe plac, dacă îi oferi mai multe decât îți oferă sau dacă lucrezi chiar mai greu pentru a-ți demonstra valoarea. Dacă da, acesta este un model de a da pentru a obține. Adică le dai altora pentru a te simți apreciată în interiorul tău. Ceea ce oferi tu nu este din generozitate, ci ești folosită de alte persoane pentru nevoile lor.
În această situație, le oferi controlul asupra ta. Externalizezi capacitatea de a te simți valoroasă la alte persoane. În schimb, ar trebui să fii cea care deține controlul asupra propriei persoane. Creează condiții care îți permit să te simți implinită în viață. 

Îi poți spune că, dacă nu obții ceea ce ai nevoie, va trebui să modifici termenii interacțiunii. Poți să stabilești limite. Poți spune ce lucruri ești dispusă să faci în continuare și la ce ești dispusă să renunți.

3. Găsește oameni și situații care te fac să te simți apreciată


Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a te afirma este să îți vezi propria valoare și să crezi că meriți să fii apreciată. Dacă persoana de lângă nu te apreciază nici măcar după ce ai câștigat acest drept și l-ai cerut, atunci persoana respectivă își dezvăluie limitările.
S-ar putea să nu îți poată oferi ceea ce ai nevoie. 

Fii dispusă să dedici din ce în ce mai puțin timp oamenilor și situațiilor care nu îți satisfac nevoile. Apoi îndreaptă-ți atenția spre oameni și situații care te fac să te simți apreciată, unde visurile tale sunt prioritare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod