Vindecă-te pentru a putea să-i ajuți pe ceilalți

Cu toții am auzit diferite insulte sau fraze care par glume, dar rănesc profund. Indiferent dacă ai fost victima sau persoana care lansa remarci acide, să știi că mesajul negativ te poate afecta toată viața. Vindecă-te și revino la un traseu pozitiv, marcat de optimism.
„E prea grasă ca să mănânce încă o prăjitură”, „Cine își închipuie că este? Nici măcar nu e prea drăguță”, „Ai arăta mult mai bine dacă ai slăbi 5 kilograme”, „Arată ca un copil în haine împrumutate”, „Are prea multe rotunjimi pentru o asemenea ținută” și multe alte remarci de acest gen pot fi baza stresului, timidității sau a unei imagini de sine negative, dar există consecințe și pentru persoana care lansează afirmațiile.
Poate că ai fost victima care se simțea ciudat când auzea criticile sau persoana care le lansa. Problema este că niciuna dintre aceste ipostaze nu este compatibilă cu dezvoltarea personală în sens pozitiv. Seria de insulte care te-au marcat sau remarcile acide care ți s-au părut foarte inspirate la momentul respectiv pot forma un cerc vicios care îți va îngreuna progresul în viață. Efectele în plan emoțional ale acestor mesaje negative trebuie neutralizate pentru a te reface și a putea să mergi mai departe.
Vindecă-te de ele și vei avea o nouă viziune asupra traseului pe care îl ai de parcurs în continuare.

 
Mesajele din copilărie ne formează caracterul

Persoanele mai în vârstă reprezintă exemple pentru tineri și copii și vei observa de multe ori că încearcă să le imprime principii corecte pentru modul în care trebuie să se poarte când vor deveni adulți. Poate fi vorba despre mesaje verbale distincte sau o combinație dintre stimuli auditivi și vizuali pe care îi interpretăm în funcție de etapa în care ne aflăm.
Greutatea, frumusețea, succesul, capacitatea de a depăși obstacole pe cont propriu și alte calități necesare pentru a-ți realiza fiecare vis depind în mare măsură de mesajele pe care le recepționezi. Dr. Rachel Simmons, psiholog, a creat un ghid în cadrul căruia a definit principalele motive pentru care ar trebui să se modifice felul în care se percep femeile.

 
Imaginea creată despre femei

Deși studiul dr. Simmons s-a focalizat asupra cauzelor depresiei, acest tip de comportament este strâns legat de mesajele negative primite de la ceilalți.
„Femeile sunt socializate într-un mod aparte, astfel încât să se gândească la părerea celorlalți și să-și facă griji în legătură cu ce vor restul persoanelor. Problema este că vor ajunge să aibă impresia că dacă nu reușesc să facă totul corect îi vor dezamăgi pe cei la care țin”, spune dr. Simmons.
Într-o astfel de viziune gândurile personale nu îți mai aparțin și ai putea ajunge să crezi mai degrabă ce ți se spune despre tine decât ceea ce știi că este adevărat. Comunicarea eficientă va fi redusă, iar cuvintele și acțiunile vor fi utilizate pentru a-i doborî pe ceilalți, în loc să-i susțină.

 
Rivalitatea inutilă

Din păcate s-a constatat și că femeile tinere au foarte puțină compasiune unele față de celelalte și nu se gândesc prea mult dacă acțiunile lor vor răni alte persoane, mai ales dacă este vorba despre rivale. Această tendință este o dovadă că un comportament nociv din timpul adolescenței se va perpetua și la începutul vârstei adulte.
Competitivitatea este interpretată în mod invers. În loc să fie un motiv pentru a progresa devine o rațiune de a privi de sus alte persoane și de a le trata cu superioritate. În unele cazuri s-a observat că vestea unui succes va fi tratată cu indiferență sau plictiseală tocmai pentru a anula sentimentul de mulțumire și bucurie. 

 
Ieși în față cu ajutorul afecțiunii, nu anihilându-i pe ceilalți

Nu folosi comentarii care vor da naștere complexelor, unei imagini de sine negative sau supărării. Vindecă-te de astfel de tendințe prin utilizarea compasiunii și a creativității. Răbdarea și înțelegerea te vor ajuta să avansezi fără să fie nevoie să-ți creezi dușmani.

 
Ridică-te pe tine și pe celelalte femei de lângă tine

Nu sunteți într-o cursă permanentă. Fiecare dintre voi dorește lucruri diferite de la viață. În loc să vă confruntați, mai bine creați o rețea de sprijin și afecțiune pentru a depăși împreună momentele dificile.
Nu participa la atacuri verbale toxice sau la bârfe, ci contribuie în felul tău la susținerea colegelor și prietenelor tale. Te vei simți mult mai bine când ești urmată de gânduri bune și urări de fericire decât dacă observi priviri furioase îndreptate spre tine.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod