Cum să meditezi și să fii mai fericită în zece minute

Cum să meditezi și să fii mai fericită în zece minute

Cercetările au arătat că meditația mindfulness, în care te concentrezi asupra respirației, poate reduce semnificativ simptomele anxietății și depresiei, îmbunătățind în același timp starea de spirit.

Dar cum să meditezi? Dacă ești începător, atunci ar putea părea intimidant și chiar imposibil. Și, mai ales, cine are timp de meditație?

Adevărul este că oricine are timp să mediteze, pentru că durează numai zece minute.

Specialistul Michael Acton Smith, fondatorul calm.com, declară pentru redonline.co.uk că zece minute de meditaţie pe zi sunt suficiente pentru a obţine un efect benefic major asupra stării psihice. Acesta este de părere că meditaţia poate ajuta în același timp și relațiile.

Iată cum să meditezi corect, potrivit specialistului:

1.

Stai confortabil într-un loc liniștit, pregătită să meditezi.

2. Gândește-te la o calitate sau o trăsătură a ta pe care o apreciezi sau la ceva legat de propria persoană de care ești mândru. Scopul este să ai un sentiment pozitiv despre tine însăți și să menții această stare pentru câteva minute.

3. Pasul următor este acela de a identifica intențiile pozitive pentru propria persoană. Acestea pot fi: "Să fiu fericită" sau "să fiu sănătoasă". Recită orice frază pozitivă care vine din inimă și ți se pare că are importanță pentru tine în acele clipe.
Repetă de câteva ori.

4. După ce ai obținut o stare pozitivă prin adoptarea unei atitudini pozitive față de tine însăți, îți poți îndrepta intențiile bune în exterior. Gândește-te la o persoană pe care o iubești și oferă-i aceleași gânduri pozitive pe care le-ai avut pentru tine.

5. La finalul meditației, observă cum ai început prin a te aprecia pe tine și a-ți oferi afecțiune, apoi cum ai direcționat gândurile pozitive către persoane dragi. Rezultatul este stimularea compasiunii, o mai bună conectare cu propriile emoții și o stare de mulțumire.



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod