Semne ale unei căderi nervoase

Oamenii se simt dărâmați atunci când percep o inabilitate de a funcționa și de a trece peste o zi grea.
Însă atenția asupra sănătății tale mentale este vitală. Indiferent dacă te-ai simțit aproape de o cădere nervoasă sau nu, poți învăța să identifici simptomele care afectează frecvent persoanele supuse unei căderi nervoase. În plus, este important să ne dăm seama când avem nevoie de ajutor în viață. Este regretabil faptul că atât de multe persoane au mult stres în viața lor și se îngrijorează de faptul că nu pot face lucrurile pe cont propriu. Însă o persoană puternică știe când să primească și să ceară ajutor. Totul din această viață necesită timp, precum și o cădere nervoasă. Dacă nu îți asculți nevoile și nu ai grijă de tine, în cele din urmă ajungi să îți fie afectate starea de spirit și sănătatea mentală.
Conștientizarea este întotdeauna primul pas. Iată ce semne ale unei căderi nervoase ar trebui să recunoști!

Semnale ale unei căderi nervoase


1. Te simți complet dezechilibrat


Când sinele tău mental, fizic și spiritual este dezechilibrat, nu poți funcționa în mod corect. Iar dezechilibrul îți afectează toate aspectele vieții: relații, muncă, sănătate etc. Unele persoane se pot simți prost într-o zi. Dar dacă te simți prost pentru săptămâni sau luni întregi, este vorba despre o problemă serioasă.

2. Îngrijirea de sine este aproape inexistentă


Energia pe care o dedici îngrijirii de sine acționează ca o piatră de temelie pentru viața ta. Când te lupți din punct de vedere emoțional, îngrijirea de sine ar trebui să fie pe primul loc.
Uiți să mănânci, mănânci prea mult, dormi prea mult sau prea puțin. Consumi alimente nesănătoase, nu faci mișcare, nu te conectezi social cu alte persoane. Acestea sunt căile prin care uiți să ai grijă de tine, proces care va avea în cele din urmă consecințe majore.

3. Ți-ai pierdut bucuria


Atunci când îți pierzi entuziasmul și curiozitatea pentru viață, este greu să te simți și să fii fericit. Nimic nu merită să-ți pierzi bucuria. Atunci când încerci să le îndeplinești așteptările altora, când faci totul pentru ceilalți, dar nimic pentru tine, când te simți invizibil în relațiile tale și pierdut în viață, bucuria poate dispărea din viața ta. Însă sentimentul de bucurie face parte dintr-o viață bună.
Atunci când acesta dispare, este un semnal de alarmă. 

4. Corpul tău face tot felul de lucruri ciudate și nesănătoase


Corpul tău fizic ține emoțiile, de aceea stresul care rămâne blocat în corp se transformă adesea în boli. Corpul tău îți comunică mereu prin simptome, agravându-le pe acestea atunci când nu asculți. Când ești pe punctul de a avea o cădere nervoasă, există câteva semne fizice pe care le poți experimenta:

- mușchi încordați
- probleme cu somnul
- anxietate ridicată
- pierderea sau creșterea apetitului
- apelarea la substanțe sau activități pentru a face față sau pentru a umple un gol
- atacuri de panică
- depresie, tristețe extremă
- modificări ale dispoziției

Este foarte important să îți asculți corpul, deoarece îți transmite ceea ce este important prin senzații și simptome fizice. 

5. Ai gânduri de auto-vătămare


Gândurile acestea și ajungerea într-un punct în care să te gândești serios să îți iei propria viață este o chestiune serioasă. Această stare de spirit necesită o atenție profesională și este un semn clar că ai nevoie de ajutor. 

Acum, că știi ce simptome pot indica prezența unei căderi nervoase, este important să readuci echilibrul înapoi în viața ta și în corpul tău.
Dacă te lupți cu starea ta emoțională și îți dai seama de acest lucru, ai oportunitatea de a începe să faci lucruri pentru a-ți schimba situația. Începând chiar acum. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod