atitudine

Cum recunoști un om rău

Fiecare persoană are propria definiție a răului, însă răul este adesea greu de recunoscut. Oamenii buni încearcă mereu să găsească binele din alte persoane și le este foarte greu să observe atunci când un om rău îi folosește. Dacă nu ești sigur că poți recunoaște un om rău, iată câteva semnale de alarmă care te pot ajuta.

Cum îți dai seama că ai de-a face cu un om rău


1. Negarea realității


Un om rău va nega adesea adevărul, indiferent de cât de evident este. Adevărul său este opusul total al realității și reprezintă o interpretare a idealurile sale răsucite.

2. Minciunile constante


Minciunea este modul prin care oamenii răi se exprimă. Aceștia adaugă întotdeauna informații la ceea ce spun. Minciunile pe care le spun îi fac să simtă plăcere, iar atunci când sunt descoperiți, vor minți și mai mult pentru a-și acoperi propriile neadevăruri.

3. Viețile duble


Nu vei cunoaște cu adevărat niciodată un om rău. Acest tip de persoane duc vieți duble și au povești diferite pentru fiecare dintre ele.
Nu vei obține niciodată o imagine clară a personalității sale, deoarece nimeni nu îl cunoaște cu adevărat.

4. Informațiile ascunse


Dacă există ceva care le poate compromite idealurile și obiectivele oamenilor răi, aceștia vor păstra informațiile pentru ei. Aceștia nu cred că ascunderea informațiilor este la fel ca mințitul, însă, dacă tăcerea lor îi afectează pe alții, este la fel ca și când ar minți. În plus, te vor face să te simți vinovat pentru că nu ai încredere în ei.

5. Confuziile oamenilor


Acest tip de oameni are o manieră de a te face să te simți incompetent, atacat, vulnerabil, urât de alte persoane. Alegerea cuvintelor este foarte bine gândită, deoarece tinde să creeze emoții precum cele menționate mai sus.

6. Evitarea responsabilităților


Acești oameni nu au nicio morală. Dacă știu că urmează să fie învinovățiți pentru ceva ce au făcut, aceștia vor redirecționa problema înainte de a ajunge la ei.
Ei nu își cer niciodată scuze pentru greșelile lor, indiferent de cât de mult au rănit pe cineva.

7. Manipularea


Persoanele acestea sunt stăpâni ai manipulării și au un plan pentru fiecare situație. Dacă vor să te facă să te simți prost, o vor face și, în cele din urmă, te vei simți incompetent din cauza lucrurilor pe care le-ai făcut, chiar dacă le-ai făcut bine.

Oricine poate avea una sau două dintre aceste caracteristici, însă dacă observi mai multe dintre ele la o singură persoană, probabil că este timpul să închei relațiile cu acea persoană.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod