antipatie

Învață să nu îți mai pese când oamenii nu te plac

Oamenii sunt creaturi sociale, așa că este normal să aibă răspunsuri biologice dureroase când vine vorba de respingere. Din punct de vedere istoric, această reacție era una normală pentru supraviețuire. Când trăiau în triburi, respingerea și alungarea din comunitate a oamenilor reprezenta o chestiune de viață și de moarte. Iată de ce nu ar trebui să îți mai pese când oamenii nu te plac!

Cum să nu îți mai pese când oamenii nu te plac


În momentul în care suntem respinși, creierul nostru înregistrează un răspuns emoțional chimic atât de puternic, încât poate fi rănit fizic. De asemenea, probabil că trecem printr-o serie de stări care nu se deosebește de stadiile durerii. În primul rând, dai vina pe tine. Te gândești că este vorba de ceva ce ai făcut tu și care i-a supărat pe cei din jurul tău. Urmează rușinea. Te simți rușinat, umilit.

Apoi încerci să te faci iar plăcut în ochii celor care nu te plac.
Nu neapărat pentru că vrei să te placă, ci pentru că nu îți place acest sentiment de a fi displăcut. Este ca și cum ai vrea să te placă ceilalți pentru a te simți mai bine cu privire la propria persoană. În cele din urmă, probabil că vei simți că ești un eșec. Acestea sunt sentimente primitive. Simți că regresezi atunci când cineva nu te place. Iar sentimentele acestea nu sunt plăcute, dar sunt perfect normale și sănătoase, cât timp nu te împiedică să progresezi.

Însă nu este vina ta în totalitate.
Acest tip de respingere atinge oamenii la un nivel personal și este ușor să îți pui la îndoială valoarea de sine atunci când cineva îți arată că nu te place. Dar toți oamenii acționează din propria nesiguranță și pe baza experiențelor unice. Deci nu ești neapărat tu de vină. Această persoană care nu te place sau momentul în care se află nu este compatibil cu locul în care te afli. Avem preferințe în ceea ce privește personalitatea, însă acest lucru nu înseamnă că personalitatea ta este rea.
Este diferită de a altor oameni și atragi persoane asemănătoare ție. Uneori, oamenii care nu te plac sunt de părere că anumite fațete ale personalității tale nu se potrivesc cu ale lor. Dacă nu ai nimic în comun cu alți oameni, un lucru care să fie valoros pentru ambele părți, probabil că vei fi respins. Însă este inevitabil și nu ar trebui să te afecteze.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod