10 filme ce te-ar putea ajuta să treci de o depresie

Membrii comunităţii BuzzFeed au fost întrebaţi care sunt filmele ce le-au schimbat în bine starea de spirit. Află care sunt acestea
Filmul care i-a ajutat să treacă de depresie (cel mai probabil de o tristeţe sau supărare trecătoare, ori o traumă; niciunul dintre respondenţi nu a menţionat dacă a fost diagnosticat cu depresie) diferă de la un respondent la altul. Iată răspunsurile lor, aşa cum au fost notate pe platforma de socializare Facebook. Notăm între paranteze numele sau nickname-ul intervievaţilor. Menţionăm, totodată, ca cea mai sigură cale de a ieşi dintr-o depresie este discuţia cu un psiholog.

1. Filme care te pot ajuta sa treci peste o depresie: Life of Pi 

„Mi-am dat seama că viaţa este o aventură şi niciodată nu este ceea ce pare, însă dacă suntem sinceri cu noi înşine şi cu credinţa noastră vom reuşi să ne reîntoarcem acasă, putem să ne îmblânzim proprii demoni, şi atunci când ne vor lăsa vom fi cu adevărat gata să descoperim lumea”. (Aubrey Gealsha, Facebook)

2. Amelie 

„Amelie m-a ajutat să trec de toate. De absolut toate.
Dacă eşti supărat, te binedispune, dacă te simţi un ciudat, te face să treci peste asta. E bun pentru toate relele”. (Lee Jenkinson, Facebook)

3. Filme care te pot ajuta sa treci peste o depresie: Silver Linings Playbook

„Modul prin care şi-au gestionat problemele şi şi-au acceptat vina mi-au arătat că pot şi eu. Şi scenele acelea adorabile de dans m-au făcut să vreau să mă ridic din pat, din starea de letargie şi să fiu din nou energic(ă)”. (talknerdy2me)

4. Lost in Translation

„Cu siguranţă este un film pentru introvertiţi, iar muzica mi s-a părut capabilă să dea alinare. Este un film pe care să reflectezi, nu care să distragă, ceea ce este de ajutor.
Nu este un film fericit, dar îl ador”. (Amy Joyce, Facebook)

5. Filme care te pot ajuta sa treci peste o depresie: Lilo and Stitch

"Nu e nimic trist în film, e doar iubire”. (Phoebe Bunting, Facebook)

6. Synecdoche, New York

„Cred că acest film a vorbit sufletului meu despre depresie şi despre crizele existenţiale, oferind un adevăr atât de visceral încât m-am simţit legată de ceva; am simţit că nu mai eram singură cu enormitatea teribilă a lucrurilor. Am simţit acea stare de anestezie tipică depresiei ca cea mai grea parte a bolii: colorează lumea în gri şi o face lipsită de suflet, de parcă nimic nu e adevărat sau real, aşa că văzând un film care abordează problema aceasta mi-a dat o stare de uşurare.
Un film cu adevărat sublim”. (Withering Moonflower, FB)

7. Mândrie şi prejudecată (2005)

„Spiritul de luptă şi independenţa lui Elizabeth Bennet întotdeauna m-au inspirat, iar coloana sonoră şi imaginea îţi merg la suflet”. (Erin Lightner, FB)

8. Filme care te pot ajuta sa treci peste o depresie: Legally Blonde 

„ Filmul m-a ajutat să trec de câteva momente grele în liceu şi facultate. Elle (personajul) şi-a petrecut tot filmul ca inadaptată la Harvard, dar a ieşit ca opţiunea numărul 1 a tuturor, ceea ce m-a ajutat să trec peste singurătate”. (ashleyf441d31191)

9. Seria Harry Potter

„Eram prea obosită să recitesc cărţile în momentele depresive, aşa că m-am uitat la filme şi am evadat într-o dimensiune în care problemele mele nu mai există”. (Sarah Whatley, FB)

10. The Nightmare Before Christmas

„M-am identificat cu Jack, despre care toţi credeau că avea totul dar care, de fapt, era singur şi îşi dorea o viaţă adevărată”... (Matthew Secaur, Facebook)
  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod