Adevărul despre fericire spus de maestrul budist Thich Nhat Hanh

Viețile noastre gravitează în jurul fericirii și a modurilor în care o putem obține. Cu toate acestea, este oare ceva ce poate fi obținut? Care este cel mai bun mod în care poți introduce fericirea în viața ta?
Cei mai mulți oameni cred că fericirea este un sentiment, însă adevărul este că fericirea este o stare de spirit. Una pe care maestrul budist Thich Nhat Hanh o atribuie păcii interioare a fiecărei persoane. 

Care este adevărul despre fericire conform maestrului budist Thich Nhat Hanh


Maestrul busist Thich Nhat Hanh spunea că multe persoane cred că entuziasmul este fericire. Însă, atunci când ești entuziasmat, nu ești liniștit. Adevărata fericire se bazează pe liniște și pace. Iar pentru a ajunge la această pace interioară, trebuie să înveți să te accepți. Adesea, oameni se schimbă pentru a fi accceptați de alte persoane, dar exact acest lucru îi face nefericiți.
Și ajungă să trăiască o viață dictată de dorințele altora, fără a-și da seama cât de ușor ar putea să întoarcă lucrurile în favoarea propriei fericiri.

Frumusețea este definită de adevărata ta persoană.

 
Nu trebuie să fii acceptat de ceilalți. Trebuie doar să te accepți pe tine însuți. Atunci când te naști o floare de lotus, ești o floare de lotus, nu trebuie să încerci să fii o magnolie. Dacă tânjești după acceptare și recunoaștere și începi să te schimbi pentru a te potrivi nevoilor alte persoane, vei suferi toată viața. Adevărata fericire și adevărata putere constau în înțelegerea și acceptarea propriei persoane, dar și în încrederea pe care ți-o acorzi indiferent de ceea ce spun ceilalți.

Încercăm adesea să ne schimbăm, fără a ne da seama că deținem o frumusețe interioară, care ar trebui în primul rând înțeleasă pe deplin, nu schimbată.
Ajungem să distrugem fiecare aspect care ne definește pentru a primi un fel de recunoaștere temporară din partea oamenilor care nu ne apreciază.

Căutăm fericirea în lucruri și statuturi sociale și ajungem să ne distrugem pacea interioară, crezând că vom reuși să includem fericirea în viața noastră. Ai dreptate crezând că ai nevoie de fericire în viața ta, dar nu trebuie să o obții prin percepții greșite și, mai ales, nu prin percepțiile altor persoane.

Fii sincer cu tine și întreabă-te dacă este nevoie să te porți astfel cu propria persoană doar pentru că alți oameni nu apreciază frumusețea ta! Și, în cele din urmă, întreabă-te dacă îți apreciezi propria frumusețe suficient încât să îți dai seama că nu trebuie să te schimbi pentru a primi acceptarea altora.

Propria acceptare și trăirea momentului prezent definesc pacea interioară.
În loc de a alerga după fericire, încetinește puțin această goană și înțelege-te mai bine. Fericirea este deja în interiorul tău dacă poți să analizezi în detaliu, trebuie doar să o lași să își facă simțită prezența în viața ta. Și nu există modalitate mai bună decât cea prin care ești tu însuți în fiecare moment al vieții tale, fără a da curs schimbărilor impuse chiar și de persoanele apropiate, care nu te pot aprecia cu adevărat pentru cine ești.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod