Fată în depresie

Ce trebuie să faci atunci când eşti deprimată? 5 sfaturi

Atunci când te simţi deprimată, poţi fi destul de irascibilă. S-ar putea să nu îţi mai placă să faci aceleaşi lucruri pe care obişnuiai să le faci.
De asemenea, poate fi dificil să adormi, sau dormi prea mult şi te simţi obosită. Acestea sunt doar câteva dintre simptome, dar există mult mai multe.

Iată 5 sfaturi de care să ţii cont atunci când eşti deprimată:

Începe să te ocupi de lucrurile de bază


Ai nevoie de cel puţin 8 ore de somn în fiecare noapte. Trebuie să bei multă apă şi să consumi alimente bogate în nutrienţi. Fă din sport un obicei. Asigură-te că te bucuri cât mai mult de lumina naturală, dacă e posibil.
Aceste lucruri par evidente, dar sunt foarte uşor de trecut cu vederea.

Stai departe de oamenii negativi


Este adevărat că aceştia te trag în jos. Acest lucru înseamnă, de asemenea, limitarea timpului de vizionare a ştirilor. Nu există niciodată numai veşti bune la ştiri. Dacă urmăreşti prea mult, vei simţi că viaţa e oribilă. Rămâi în jurul oamenilor pozitivi, astfel vei începe să observi binele care se întâmplă în lume.

Nu lua mai mult decât poţi duce


Asta nu înseamnă că nu eşti ambiţioasă. La câte maratoane vrei să participi? La câte organizaţii ai nevoie să te oferi voluntar? În câte proiecte suplimentare eşti implicată? Chiar trebuie să faci curat în toată casa acum? Învaţă să spui nu şi te vei simţi mult mai bine pe termen lung.

Asigură-te că te distrezi


Este uşor să rămâi captivă în muncă, acasă sau în familie. Viaţa ta poate părea o listă nesfârşită de sarcini.
Când a fost ultima dată când te-ai distrat? Urmăreşte un film de comedie, petrece mai mult timp cu acei prieteni care te fac să râzi sau ieşi afară pentru o scurtă plimbare pe jos.

Nu îţi fie ruşine să ceri ajutor


Mulţi oameni se simt stânjeniţi de faptul că trec printr-o depresie. Nu există niciun motiv pentru care să te simţi aşa. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să vorbeşti cu cineva despre asta. Nu poţi ţine totul în interiorul tău.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod