spiritualitate

Cele trei faze ale transformării spirituale

Potrivit lui Nietzsche, pe măsură ce oamenii cresc și se maturizează, trec în mod natural prin cele trei etape ale transformării spirituale. Cei mai mulți oameni se împotmolesc pe viață în prima fază, alții sunt capabili să progreseze la a doua fază, în timp ce doar câțiva reușesc să treacă la cea de-a treia.
Cu toate acestea, numai atunci când se ajunge la cea de-a treia fază și ultima transformare se poate atinge adevăratul potențial. Însă care sunt aceste trei faze ale transformării spirituale?

Care sunt cele trei stagii ale transformării spirituale?


1. Prima etapă a transformării spirituale - cămila


Prima transformare a spiritului uman este cea în cămilă. Cămila este un simbol care reprezintă ascultarea și toleranța. La fel ca majoritatea oamenilor, cămilele trăiesc în condiții dure, care le-au fost impuse și pe care trebuie să le suporte. Cămilele sunt încărcate cu greutăți mari, pe care trebuie să le care prin deșert, doar pentru a satisface dorințele stăpânilor. Acum gândește-te la cei mai mulți oameni! Aceștia fac în mod constant lucruri care nu le plac doar pentru a satisface așteptările altora, cum ar fi părinții, profesorii și angajatorii. Cămila colectează poveri. Nu a învățat să spună nu. Orice i se spune să facă, face fără obiecții.
Îngenunchează și îi lasă pe alții să-și pună greutățile fără a opune cea mai mică rezistență.

Cămila urmează reguli și ordine, făcând orice i se cere, chiar dacă este împotriva bunăstării sale. Îi este frică să nu se supună și nu are niciodată curajul să se opună normalității societății. Cămila a acceptat greutățile ca făcând parte din soarta sa. În ochii săi, viața este o nebunie și nu se poate face nimic pentru a o schimba. Cu toate acestea, cămila nu este intimidată de disconforturi sau descurajată de provocările vieții. Dimpotrivă, este gata să se confrunte cu orice dificultate pe care o întâmpină și este dispusă să facă tot ce este nevoie pentru a trece peste.

Multe persoane fac tot felul de lucruri pentru că simt că trebuie, fără a se opri o clipă să se întrebe cum îi afectează. Am fost condiționați să credem că este datoria noastră să trăim într-un anumit fel. Pe măsură ce îmbătrânește, cămila constată că greutățile pe care le poartă devin mai grele și, la un moment dat, începe să pună la îndoială modul său de viață.
În ciuda realizărilor sale majore, cămila nu simte bucurie și regretă că a trăit o viață atât de dureroasă și inutilă. Dacă alege să se răzvrătească, poate trece la următoarea etapă a transformării spirituale.

2. A doua etapă a transformării spirituale - leul


Leul pune la îndoială tot ce știe și află că valorile și moralitățile în care crede nu sunt altceva decât rezultatul unor ani de supunere. Ca urmare, acesta respinge toate credințele și alege să-și dedice viața luptei împotriva structurilor care i-au limitat libertatea. Odată ce oamenii îndrăznesc să se îndoiască și să examineze convingerile lor, pot începe căutarea adevărului. În consecință, aceștia pot fi furioși pentru că au fost înșelați chiar din momentul în care s-au născut, iar furia poate duce la o luptă împotriva oricărei persoane care a încercat să limiteze viziunea și adevărul.

Leul simbolizează deziluzia, curajul și mânia. Fiind regele animalelor, nu respectă regulile nimănui, ci își creează propriile reguli și le impune lumii.
Nu se înclină în fața altora și nu primește ordine, ci stă mândru și își ascultă vocea interioară. În esență, leul este un rebel care se răzvrătește împotriva îndatoririlor și a codurilor morale. Cu toate acestea, deși a renunțat la valori și obligații externe, nu a descoperit încă libertatea adevărată. Libertatea leului este negativă, deoarece existența ei depinde de luptă. Leul se concentrează în totalitate pe distrugerea structurilor existente, nu și pe crearea unor structuri noi. Este vorba despre oamenii care nu caută soluții pentru problemele lor, ci aleg să lupte împotriva sistemului social stabilit. Leul este încă un prizonier, însă prizonier al propriei sale minți. Dacă renunță la trecutul său, trece la ultima etapă a transformării spirituale.

3. A treia etapă a transformării spirituale - copilul


Experții pun în evidență importanța reconectării nostre cu copilul interior. De ce? Ca simbol, copilul reprezintă toate calitățile bune care trăiesc în fiecare persoană, cum ar fi inocența și creativitatea.
Leul are o putere extraordinară de a distruge, dar nu poate crea. Este blocat de trecutul său. Cu toate acestea, odată ce se transformă în copil, își poate crea viața construind propriile valori, înțelesuri și scopuri. Copilul obține o eliberare spirituală de forțele inconștiente care păstrau legătura cu un model fix de gândire și comportament. Spre deosebire de leu, copilul nu reacționează emoțional în funcție de ceea ce s-a întâmplat în trecut. Copilul își poate muta atenția de la distrugerea vechilor structuri la crearea unora noi. Pentru copil, viața este sărbătoare pură și se scufundă în totalitate în ea. Indiferent ce face copilul, face din inimă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod