Cum să depăşeşti un blocaj emoţional

Unele experienţe ne provoacă emoţii negative puternice, care rămân cu noi pentru mult timp. Acestea reapar de fiecare dată când ne amintim de acea experienţă sau când trăim o situaţie asemănătoare.
Sentimentele negative au capacitatea de a ne influenţa deciziile şi chiar de a ne schimba viaţa. De asemenea, s-a descoperit că emoţiile negative ne pot afecta sănătatea pe termen lung, putând chiar să provoace afecţiuni fizice prin creşterea nivelului de stres, dar şi depresie sau tulburări de comportament. Dar cum poţi elimina emoţiile negative pe care le simţi blocate în interiorul tău? Din fericire există câteva metode simple şi eficiente. Iată ce să încerci ca să scapi de furie, tristeţe, teamă sau sentimentul de vinovăţie:

Practică meditaţia

Meditaţia este extrem de benefică pentru eliberarea emoţiilor negative. Atunci când medităm, reuşim să ignorăm lumea exterioară şi tot ceea ce ne distrage atenţia.
În acest fel ne putem concentra mult mai bine asupra stărilor emoţionale şi blocajelor adânci, la care altfel nu am avea acces. Meditaţia ta va ajuta să te cunoşti mai bine, să afli care este adevărata sursă a emoţiilor tale negative. Îţi va fi mai uşor să-ţi asculţi intuiţia şi să te vindeci din interior.

Roagă-te

La fel ca şi meditaţia, rugăciunea este o modalitate prin care te poţi conecta foarte puternic cu latura ta emoţională. Dacă eşti o persoană credincioasă, rugăciunea te va ajuta să elimini acele emoţii negative care îţi afectează viaţa zi de zi.
Vei putea să le cunoşti adevărata cauză şi să le estompezi treptat până când vor dispărea definitiv.

Discută cu o persoană apropiată sau cu un specialist

Comunicarea cu un prieten sau cu un membru al familiei te va ajuta întotdeauna să te simţi mai bine atunci când treci printr-o situaţie dificilă. Este o metodă prin care te descarci şi prin care elimini tensiunea interioară. În mod sigur te vei simţi mai bine şi vei avea o stare de uşurare, ca şi când o povară ţi-a fost luată de pe suflet.
Dacă simţi că nu poţi vorbi cu o persoană apropiată despre ceea ce te macină, atunci poţi apela la un psiholog sau psihoterapeut. Un specialist va şti cum să abordeze problemele emoţionale cu care te confrunţi şi te va ajuta să te eliberezi de ele.

Relaxează muşchiul Psoas

Muşchiul care face legătura dintre coloana vertebrală şi picioare se numeşte psoas. Mai este numit şi "muşchiul sufletului", pentru că în medicina tradiţională Reiki încordarea şi tensiunea resimţită la nivelul acestui muşchi are legătură cu starea noastră emoţională.
Yoga sau exerciţiile de stretching te pot ajuta să eliberezi tensiunea muşchiului psoas, care ar putea avea ca efect şi eliberarea tensiunii emoţionale.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ovidiu pe 28 Iul 2021, 18:45
    Buna

    Nu rugaciunea te scapa de blocaj . meditatia si exersatul daca e vb de un blocaj emotional cand vine vorba sa vb cu femei necunoscute

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod