Îți este prea lene să te dai jos din pat dimineața? Ar putea fi un semn de inteligență!

Îți este prea lene să te dai jos din pat dimineața? Ar putea fi un semn de inteligență!

Tentația de a dormi mai mult decât ar trebui sau de a ne lua o zi liberă ne este cunoscută tuturor, dar cei mai mulți dintre noi rezistăm.
Nu se întâmplă nimic bun dacă ești leneș, cel puțin așa am fost învățați întotdeauna, încă din copilărie. Dar se pare că dificultatea de a te trezi dimineața ar putea prezenta și un avantaj. Potrivit științei, acesta este un semn de inteligență.

Faptul că îți este dificil să te trezești dimineața și preferi să te culci mai târziu seara este o predispoziție genetică, nu doar un obicei. Oamenii care au această predispoziție au fost numiți "păsări de noapte" de către specialiști.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, numit "De ce 'păsările de noapte' sunt mai inteligente", indiciile se află în vremuri preistorice.
Cercetătorii Satoshi Kanazawa și Kaja Perina, care au coordonat acest studiu, susțin că oamenii primitivi erau nevoiți să respecte ritmul naturii, de aceea se culcau devreme și se trezeau dimineața devreme. Deviațiile de la această normă au existat încă de la început în rândul oamenilor, iar cei care nu se pot trezi dimineața sunt mai bine adaptați vieții moderne. Iar acest lucru este în sine un semn de inteligență.

Mai mult decât atât, cercetătorii susțin că persoanele care refuză să se trezească devreme dau dovadă de inițiativă. Doresc să-și asculte corpul și nu vor să se supună normelor, ceea ce este un alt semn de inteligență.
Din acest motiv, cei care se trezesc mai târziu au șanse mai mari să-și urmeze pasiunile și să găsească soluții inovatoare pentru problemele cu care se confruntă.

"Păsările de noapte" sunt mai fericite decât persoanele matinale, potrivit unui studiu


În cadrul unui studiu realizat la Universitatea Southampton au fost analizate tiparele de somn a 1229 de femei și bărbați, în asociere cu circumstanțele lor socioeconomice. În general, persoanele care se culcau în jurul orei 12 noaptea și se trezeau după ora 8 dimineața, numite "păsări de noapte", aveau venituri mai mari și un stil de viață mai confortabil și mai fericit decât persoanele matinale.

Din păcate, acest lucru nu înseamnă că putem să dormim cât vrem zi de zi, oricât de tentant ar fi.
Oamenii care petrec peste 12 ore în pat sunt supuși unui risc mai mare de moarte prematură. Cel mai scăzut risc de deces îl au persoanele care dorm opt ore pe noapte.

Somnul este deosebit de important pentru sănătate, de aceea nu ar trebui să trecem cu vederea nevoia de odihnă a organismului. Cu cât ai un program de somn cât mai dezechilibrat, cu atât cresc riscurile apariției unor probleme grave de sănătate. Creșterea în greutate este o altă problemă accentuată de orele insuficiente de somn. Oboseala cauzează un dezechilibru al celor doi hormoni care reglează senzația de foame și satietate, numiți leptină și grelină.
Atunci când ești obosit simți o senzație de foame accentuată și îți este poftă de alimente nesănătoase, băgate în grăsimi, sare sau zahăr.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod