O scădere bruscă a venitului poate crește riscul morții. Studiu

Când oamenii își pierd 75% sau mai mult din averea lor, aceștia au un risc crescut cu 50% de moarte față de persoanele ale căror finanțe rămân stabile potrivit noilor cercetări.
Însă iată de ce influențează o scădere bruscă a venitului riscul morții!

Riscul morții poate crește din cauza unei scăderi bruște a venitului


În cadrul studiului publicat în revista JAMA, cercetătorii au analizat modul în care pierderea stabilității financiare afectează sănătatea unei persoane de-a lungul timpului. Mai exact, a fost analizat modul în care oamenii percep un șoc negativ de avere, definit ca pierderea a 75% sau mai mult din valoarea totală a activelor, inclusiv pensia, locuința sau afacerea, pe o durată de peste doi ani.
De-a lungul unei perioade de urmărire de 20 de ani, 25% dintre cele 8.700 de persoane analizate au prezentat un șoc de avere negativ. Aceste persoane au prezentat un risc de deces mult mai mare. Acest fenomen este ceva prin care trec milioane de oameni, nu este un eveniment rar.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, atunci când au analizat un grup de adulți cu venituri mici, că riscul de deces peste 20 de ani a fost de 67%. Sărăcia este cunoscută pentru faptul că afectează sănătatea și mortalitatea unei persoane, dar cercetătorii au fost surprinși de faptul că pierderea averii a avut un impact similar asupra riscului unei morți timpurii.
Legătura dintre pierderile financiare și riscul morții a fost, de asemenea, aceeași la nivelul veniturilor inițiale ale populației.

Studiul nu a analizat modul în care pierderea averii a afectat direct sănătatea oamenilor. Cu toate acestea, ipoteza că șocul sărăciei este un eveniment stresant este adevărată, iar stresul cronic pe termen lung poate afecta aproape orice organ. Constatările au implicații serioase pentru toți oamenii care pot suferi o criză financiară, iar cercetările subliniază legătura dintre sănătate și instabilitatea financiară.
Oamenii nu vor să își piardă locul de muncă. Nu este vorba despre ei, ci despre factorii de decizie politică pentru a găsi o cale să intervină.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod