Cum te afectează violența din relații

Orice persoană s-a simțit tratată prost la un moment dat în viață. Poate fi vorba de neglijare sau intimidare sau de violența din relații.
De asemenea, poate fi vorba și despre critici negative sau descurajare. Poate că ai experimentat unul dintre aceste lucruri. Iar fiecare din aceste experiențe reflectă o problemă mai profundă, de care s-ar putea să nu îți dai seama în momentul respectiv. 

Modalitățile în care te afectează violența din relații


Nu toate tipurile de violență sunt vizibile și, prin urmare, unii oameni pot încerca să justifice modul în care au fost tratați. Însă dacă violența din relații nu lasă cicatrici în urmă, nu înseamnă că nu te afectează la nivel psihologic.
O astfel de violență se numește violență rece.

Un abuzator nu va risca să devină abuziv până când acesta nu este convins că cealaltă persoană nu va pleca din relație. Din păcate, acesta este motivul pentru care violența rece apare adesea în familii, căsătorii sau relații. Sentimentul de dependență poate face agresorul mai încrezător și, prin urmare, mai crud. Iar primul pas pe care îl face un abuzator este să-ți câștige inima. Pentru a câștiga inima țintei, un abuzator va face doar lucruri bune.
Între timp, va face ca prietenii și familia să pară inamici. Ulterior, va neglija cealaltă persoană din relație, o va critica sau o va intimida frecvent, îi va spune că este norocoasă să fie împreună cu el. Acest lucru determintă ținta să se bazeze și mai mult pe abuzator, crezând că nu mai există altă persoană în care să aibă încredere.

În timp ce mulți oameni cred că relația va fi mai bună și că violența va dispărea, legătura va continua să fie dureroasă și haotică.
Va fi întotdeauna o relație dezechilibrată. O persoană acceptă toate comportamentele negative de la cealaltă, în timp ce abuzatorul se asigură că persoana abuzată se poartă mereu frumos. Deși persoana abuzată va suferi, durerea sa fizică este invizibilă. Durerea aceasta poate fi mai rea decât rănile fizice. Când rana este invizibilă, celelalte persoane nu vor ști niciodată cât de dureroasă este. Rana poate continua să sângereze fără a obține un remediu. O rană care nu poate fi văzută poate strica viața cuiva.
Persoana abuzată va pierde încrederea în sine. Și nu va fi niciodată fericită într-o astfel de relație. Cu cât identifici mai repede violența din relații, poți pune capăt suferinței din viața ta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod