Mesaje pe care nu ar trebui să le trimiți după ce te desparți de cineva


Oamenilor le place să trimită mesaje pentru a se simți conectați și informați, îmbunătățindu-și astfel viața de zi cu zi. Însă toate aceste beneficii par a dispărea atunci când te desparți de cineva și apelezi la mesaje.
Poate că pare ușor să îi reproșezi persoanei de care te-ai despărțit ce a greșit în relație prin intermediul mesajelor, dar nu poți da vina doar pe aceasta. Iată câteva mesaje pe care nu ar trebui să le trimiți după ce te desparți de cineva!

Ce mesaje nu ar trebui să trimiți după ce te desparți de cineva?


Despărțirile sunt grele și este ușor să crezi că mesajele trimise ar putea să vă ajute să va împăcați sau că își va da seama de greșelile pe care le-a făcut după ce îi trimiți o listă cu acestea. Cu toate acestea, nu este niciodată o idee bună să te lași condusă de impulsivitate și să-i trimiți mesaje fostului. Iată câteva exemple!

1. "Tocmai am auzit melodia noastră."


De-a lungul relației, înveți multe lucruri despre partenerul tău, despre personalitatea sa. De asemenea, aveți amintiri împreună, glume pe care doar voi le înțelegeți și asocieri care vă fac să vă gândiți unul la altul.
Dar ce se întâmplă cu toate acele amintiri atunci când se încheie relația? Din păcate, acestea nu dispar instant din mintea ta. Îți vezi de treabă când auzi la supermarket melodia pe care ai dansat pentru prima dată cu fostul. Iar amintirile și emoțiile aproape că te dărâmă. Când se întâmplă acest lucru, s-ar putea să simți nevoia de a-ți scoate telefonul din geantă pentru a-i spune fostului că te gândești la el. Potrivit psihologilor, aceasta nu este o idee bună. Deși poate părea o idee bună să-i spui fostului că te gândești la el când auzi melodia voastră, este o modalitate prin care rămâi blocată. Și-l faci și pe el să rămână blocat. În plus, atunci când nu răspunde, te simți și mai rău.

2. "Mi-e dor de tine."


Este dureros să te desparți de cineva. Știi acest lucru, însă îl știu și părinții tăi, prietenii tăi și toți cei apropiați.
Având în vedere că oamenii se îndrăgostesc, se despart și suferă din dragoste de secole, ai fi crezut că am găsit o cale de a face totul mai puțin dureros, mai ușor. Din nefericire, tehnologia nu te va ajuta niciodată să îți alini suferința, așa că ar fi mai bine să înveți cum să îți ameliorezi durerea în cel mai sănătos mod posibil. Potrivit studiilor, durerea pe care o simți după ce te desparți de cineva este asemănătoare cu durerea pe care o simți după ce o persoană dragă moare. S-ar putea să te întrebi cine ești sau să te îndoiești de capacitatea ta de a merge mai departe. Vrei să vorbești cu persoana pe care o pierzi și să îi spui că îți este dor de ea. Dar și acest lucru îngreunează procesul vindecării.
Psihologii sugerează să vorbești cu membrii familiei tale și cu prietenii tăi când simți asta. Probabil că au trecut și ei prin asta și te pot liniști.

3. "Felicitări pentru noua relație!"


Există o mulțime de motive pentru care nu ar trebui să îi trimiți mesaje fostului după ce vă despărțiți. Reluarea comunicării cu fostul nu este o idee complet proastă dacă acesta a exprimat remușcări adevărate pentru faptul că te-a rănit, dacă acesta s-a schimbat sau dacă despărțirea voastră a fost amiabilă și respectuoasă. Pe de altă parte, există o altă situație în care nu ar trebui să îți mai contactezi fostul: când intră într-o nouă relație. Nu ar trebui să îi mai dai mesaje după ce ai descoperit că este cu altcineva.
Înainte de a te bucura cu adevărat pentru fostul tău și noua sa relație, trebuie să ai grijă și să-ți îngrijești propriile răni.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod