Cum să ții sub control anxietatea provocată de Coronavirus

Cum să ții sub control anxietatea provocată de Coronavirus

COVID-19 apare acum în toate știrile. E o perioadă dificilă pentru toată lumea, dar cei care suferă de anxietate sau de tulburare obsesiv-compulsivă, cum ar fi spălarea repetată a mâinilor de teama obsesivă de germeni, au parte de o provocare și mai mare.
Peste 120.000 de oameni au fost infectati cu coronavirus, iar numarul continua sa creasca.

Recomandarea oficiala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii este sa te speli periodic pe maini cu sapun si apa fierbinte timp de 20 de secunde. Acest sfat poate fi util pentru multe persoane, dar pentru unele se poate dovedi declansatorul unei tulburari obsesiv-compulsive: teama de a nu te infecta, scrie Harper’s Bazaar.

Sara Dewhurst, in varsta de 34 de ani, din Ribble Valley, langa Manchester, suferea de ipohondrie.
Atat de mult, incat avea frecvent atacuri de panica si evita sa frecventeze locurile publice. Cu timpul, a invatat sa-si controleze simptomele pana la un nivel care sa nu-i afecteze viata, dar vechile ganduri anxioase au inceput sa-i dea din nou tarcoale de cand coronavirusul a inceput sa se raspandeasca.

„Imi tot spun – ‘Ce ma fac daca nu-s atenta si uit sa ma spal pe maini si-mi ating gura?’, ‘Cat de bolnava voi fi daca iau coronavirus?’ si ‘O sa mor?'”, spune ea. „Trebuie sa ma straduiesc foarte mult ca sa-mi tin anxietatea la un nivel rational, mai ales cand vizitez un oras sau calatoresc cu transportul public”, marturiseste ea. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod