Dalai Lama explică legătura dintre fizica cuantică și spiritualitate

Dalai Lama spunea că, în general, deși există unele diferențe, filosofia budistă și mecanica cuantică sunt corelate în ceea ce privește perspectiva asupra lumii. Iată care este legătura dintre fizica cuantică și spiritualitate!

Care este legătura dintre fizica cuantică și spiritualitate conform lui Dalai Lama?


Pentru o perioadă lungă de timp, s-a considerat că știința și spiritualitatea au viziuni diferite, generând această polarizare. Puteai fi o persoană credincioasă sau un om de știință, însă nu le puteai avea pe amândouă. Cu toate acestea, în prezent observăm o îmbinare a spiritualității cu știința prin fizica cuantică și studiul conștiinței, lăsând în urmă modelele vechi de gândire și punând capăt acestui război dintre cele două domenii.

Fizica cuantică verifică ceea ce au spus timp de ani de zile budiștii și alți practicanți spirituali, ajutându-i pe oameni să își accepte natura spirituală inerentă.
Suntem conectați fundamental la tot ceea ce ne înconjoară, iar știința dovedește în cele din urmă acest lucru. Cu toate acestea, încă există un aer dualist persistent care înconjoară știința și spiritualitatea. Există oameni religioși care neagă faptele științifice și oamenii de știință se identifică ca atei autoproclamați. Cu toate acestea, vedem simultan o fuziune a celor două.

Multe persoane religioase și mulți oameni de știință au recunoscut interconexiunea dintre spiritualitate și comunitatea științifică, inclusiv Dalai Lama.
Acesta a vorbit în numeroase ocazii despre asemănările dintre fizica cuantică și spiritualitate. De fapt, chiar a participat la o conferință pe tema fizicii cuantice și a ținut un discurs pe această temă.

Conferința a explorat o varietate de teme legate de conștiința umană, știință și budism și a inclus invitați experți, fizicieni și învățători monahali. Dalai Lama a fost unul dintre vorbitori și, potrivit lui, reconcilierea științei cu filosofia religioasă poate fi esențială pentru viitorul speciei noastre.
La vârsta de 19-20 de ani, Dalai Lama a dezvoltat o curiozitate pentru știință, care a început cu un interes pentru lucrurile mecanice. Mao Zedong i-a spus că are o minte științifică. După ce a ajuns în India, ca refugiat, Dalai Lama a avut multe oportunități de a cunoaște oameni din diferite domenii ale vieții, fiind și oameni de știință printre ei.

Fizica cuantică a demonstrat că prezentul poate schimba trecutul, că timpul este o iluzie și că există viață după moarte. Mecanica cuantică este, în esență, știința conștiinței și a spiritualității, dovedind cât de conectați suntem cu tot ceea ce există, iar totul este o iluzie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod