De ce ar trebui să zâmbești în pozele de pe Internet

Există o diferență semnificativă în ceea ce privește prima impresie prin intermediul fotografiilor versus cea în persoană. Însă prima impresie are o importanță mare pentru multe persoane, așa că ar trebui să fii atent în ambele ipostaze. În ceea ce privește comunicarea virtuală, oamenii se gândesc la răspunsuri înainte de a atinge tastatura, ascund mai ușor caracteristici nedorite. Cu toate acestea, fotografiile conturează anumite trăsături de personalitate. Iată de ce ar trebui să zâmbești în pozele de pe Internet!

Motivul pentru care ar trebui să zâmbești în pozele de pe Internet


Deși nu există un înlocuitor pentru chimia care apare în persoană, pozele de pe Internet reprezintă elemente de intensificare a comunicării în timpul primei faze de colectare a informațiilor dintr-o relație. Prima impresie în persoană poate confirma sau contrazice trăsăturile de personalitate care sunt exprimate prin intermediul profilului online. 

În 2006, a fost realizată o cercetare,  “Very First Impressions”, care a studiat formarea impresiilor în cadrul unui context, fără a beneficia de indicii emoționale.
Cercetătorii au analizat cât de rapid se formează părerile prin simpla privire a unei fețe. 

Unul dintre aspectele interesante ale studiului a fost constatarea că primele impresii pot fi formate în doar 39 de secunde, pe baza informațiilor disponibile. Cercetătorii au remarcat că, atunci când a venit vorba de interpretarea inteligenței, impresiile au fost mai puțin consecvente, sugerând că trăsăturile legate de supraviețuire sunt identificate mai repede. 

Atunci când alegi pozele de pe Internet, ia în considerare impactul alegerii fotografiilor care prezintă o expresie neutră comparativ cu imaginile care prezintă emoții pozitive, cum ar fi zâmbind sau râzând alături de familie și prieteni.
Aparent, selecția ta de fotografii îți poate defini dezirabilitatea în mediul online. Chiar dacă ești o persoană frumoasă, o poză în care nu ai nicio expresie s-ar putea să facă celelalte persoane să creadă că ești o persoană nervoasă de fapt.

În persoană, chiar și atunci când persoana cu care ai ieșit afișează o față neutră, cum ar fi atunci când te ascultă vorbind, ai avantajul indiciilor comportamentale și de personalitate pentru a-ți ghida impresia. Spre deosebire de cercetarea amintită mai sus, care implică analizarea fotografiilor, în momentul când vă cunoașteți personal, beneficiezi de informațiile emoționale pentru a face o analiză corectă a potrivirii partenerului.
Iar pentru că cercetările dezvăluie faptul că reacțiile emoționale reprezintă o calitate la prima întâlnire, o poză în care zâmbești combinată cu un comportament empatic reprezintă o combinație câștigătoare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod