Fraze pe care le folosesc oamenii toxici pentru a-ți reduce încrederea în sine

Oamenii toxici îi manipulează pe cei din jurul lor, îi judecă, nu își asumă responsabilitatea pentru ceea ce spun, nu își cer scuze, sunt inconsistenți și te fac să te aperi când nu este nevoie. Între manipulare și vorbe dure, oamenii toxici îi afectează pe toți cei din jurul lor.
Aceștia își manifestă nesiguranța și stima de sine scăzută asupra altora. Deși o persoană toxică poate contamina mediul în care se află și fără cuvinte, iată câteva fraze comune pe care le folosește pentru a-ți reduce încrederea în sine!

Ce spun oamenii toxici pentru a-ți reduce încrederea în sine

1. Ești dramatic

În acest caz, o persoană toxică poate convinge un om că el este vinovat pentru situația actuală. Daunele față de respectul de sine nu sunt etichetate la capitolul drame, deși ar putea fi percepute ca atare, dar este vorba despre manipularea din spate.
Astfel de afirmații pot pune pe cineva într-o stare delicată.

2. Nu știi despre ce vorbești

Nimănui nu îi place să audă că ceea ce are de spus este invalid. Expresiile de acest gen dau o atmosferă de superioritate intelectuală, pe care cei mai mulți oameni o condamnă. Aceste cuvinte pot fi dureroase și jenante. Mai mult decât atât, persoana toxică care spune aceste cuvinte încearcă să scape de o situație problematică. 

3. Este doar vina ta

Probabil că nu e doar vina ta, indiferent despre ce este vorba.
Dar se întâmplă să fie și vina ta. Ce înseamnă asta? În opinia cuiva toxic, orice fel de afront poate fi folosit ca muniție. Poate că ai făcut un anumit lucru la un moment dat, iar acum greșeala, adesea nevinovată, este folosită de persoanele toxice ca mijloc pentru a-și justifica comportamentul. În cele din urmă, această manipulare ajunge să te rănească tot pe tine.

4. Ești doar nesigur

O persoană onorabilă nu se hrănește cu anxietatea și teama cuiva. Dar o persoană toxică nu este tocmai onorabilă.
Și o persoană care va spune această frază nu va recunoaște niciodată că ea este cea nesigură. Pe scurt, un om toxic nu cunoaște alte mijloace prin care să-și exprime neajunsurile. Cu alte cuvinte, oamenii toxici își proiectează nesiguranța. Însă acest lucru nu scuză totuși lipsa de respect față de stima de sine a cuiva.

Este important să înveți să-i ignori pe oamenii toxici din viața ta și să te îndepărtezi de ei înainte ca vorbele lor să-ți afecteze viața.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod