lapte

Ce beneficii are laptele de măgăriță pentru sănătate

Ai auzit vreodată de lapte de măgăriță? Acesta era consumat de pe vremea lui Hipocrate, părintele medicinei. Era un aliment popular și în Roma Antică, precum și în medicina din Franța, până în secolul XX. Cu alte cuvinte, laptele de măgăriță are un istoric valoros. Însă iată ce ar trebui să știi despre acesta!

De ce ar trebui să incluzi laptele de măgăriță în dieta ta?


În comparație cu alte tipuri de lapte de origine animală, laptele de măgăriță este cel mai apropiat de laptele matern uman, bazându-ne pe nivelul pH-ului și pe substanțele nutritive. Acesta conține, de asemenea, mai puține grăsimi decât laptele de vacă și mai mulți acizi grași omega-3. Substanțele naturale din laptele de măgăriță s-au dovedit a spori imunitatea, lucru care poate fi util persoanelor cu afecțiuni precum astmul, eczemele sau psoriazisul.

În ceea ce privește beneficiile laptelui de măgăriță pentru sănătate, un studiu publicat în revista Current Pharmaceutical Design a concluzionat că laptele de măgăriță ar putea împiedica întărirea arterelor, datorită capacității sale de a dilata vasele de sânge.
Un alt studiu realizat de revista Food Science a dezvăluit că laptele de măgăriță este un superaliment datorit proprietăților sale nutriționale și funcționale.

După testarea laptelui, cercetătorii au concluzionat că, deși laptele de măgăriță conține o mare cantitate de lactoză, atunci când este fermentat în iaurt, reprezintă o opțiune viabilă pentru persoanele cu intoleranță la lactoză sau laptele de vacă.

Multe persoane din întreaga lume profită de acest lapte și de beneficiile pe care le aduce sănătății.
De exemplu, în 2011, BBC a raportat că mai mult de 50% din laptele de măgăriță produs într-o fermă din afara Bolognei, Italia, este vândut unităților pediatrice pentru copiii care nu pot consuma lapte de vacă. Multe persoane spun că acest lapte este inodor și că textura seamănă cu laptele de vacă cu un conținut scăzut de grăsimi.

Există și o serie de produse de îngrijire a pielii care conțin lapte de măgăriță. De asemenea, multe persoane au afirmat că au observat îmbunătățiri în ceea ce privește eczemele și pielea sensibilă după ce au trecut la săpunul fabricat din acest tip de lapte.

Cu toate acestea, măgărițele nu produc la fel de mult lapte precum vacile.
Acesta este motivul principal pentru care brânza obținută din lapte de măgăriță costă foarte mult. Fermele sunt, de asemnea, mai mici. Așadar, oferta limitată plus toate aceste beneficii aduse sănătății cresc prețul pentru consumatori.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod