tuse

Ce este flegma și de ce este bună pentru sănătatea ta?

Flegma nu este cel mai plăcut lucru pe care îl produce corpul tău, însă poate fi un jucător important în lupta pe care o duce sistemul imunitar al organismului împotriva bacteriilor și răcelilor. Iată ce este flegma și de ce este bună pentru sănătatea ta!

Ce este flegma și de ce o produce organismul?


Când ești bolnav, un nas înfundat poate fi doar încă o problemă pe lista ta. Dar, în timp ce te întinzi să mai iei încă un șervețel, ar trebui să știi că toată acea flegmă și mucusul joacă un rol crucial în îmbunătățirii stării tale generale de sănătate.

Conform unui nou videoclip distribuit de American Chemical Society, flegma conține celule și compuși chimici care ajută la lupta împotriva oricărui virus te face să fii bolnav.
Atunci când avem o răceală sau o infecție a sinusurilor, organismul începe să producă mai mult mucus decât ar face-o în mod normal, pentru a scădea la jumătate numărul invadatorilor virali sau bacterieni.

De asemenea, culoarea și consistența mucusului se schimbă, iar ceea ce regăsești în șervețelele tale folosite îți poate oferi indicii cu privire la ce se întâmplă în organismul tău. Mucusul alb sau galben apare atunci când ești congestionat, o concentrație mai mare de celule albe vii și moarte îngreunând eliminarea mucusului și flegmei.
Aceste celule s-ar putea să fie acolo pentru a lupta împotriva răcelii.

În cazul în care flegma are o culoare verzuie, înseamnă că are un conținut bogat de celule albe din sânge, cunoscute sub numele de neutrofile, și de o enzimă pe care o produc acestea. Iar flegma verzuie este un semnal pe care ți-l dă organismul tău că a întărit apărarea împotriva invadatorilor.

Când îți amintești că mucusul și flegma au o misiune de distrugere a germenilor, s-ar putea să ți se pară că un nas înfundat nu mai este atât de oribil pe cât credeai până acum.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod