inimă

Ce este sindromul inimii frânte: O femeie a primit diagnosticul după ce i-a murit câinele

inim?
Sindromul inimii frânte are simptome asemănătoare cu cele ale infarctului, spun medicii


Potrivit rapoartelor medicale, Simpson avea probleme cu hipertensiunea şi cu glanda tiroidă când a început să simtă durerile în piept. Cardiomiopatia Takotsubo are simptome asemănătoare cu atacul de inimă şi se manifestă la femeile aflate în faza de postmenopauză, fiind precedată de evenimente care provoacă stres şi emoţii puternice, notează CBS News.

"În principiu, când te afli sub un stres emoţional puternic, organismul eliberează cantităţi mari de adrenalină, norepinefrină şi dompamină care pot afecta inima şi vasele de sânge.

Acestea inundă inima şi, deşi nu suntem siguri, credem că pot bloca muşchiul inimii", a explicat Dr. Jon LaPook pentru emisiunea "CBS This Morning". Medicul crede că sindromul inimii frânte i-a provocat moartea regretatei Debbie Reynolds, la doar o zi după decesul fiicei ei, actriţa Carrie Fisher.

LaPook a spus că ventriculul stâng al inimii, care trebuie să pompeze sângele în ţesuturile din tot corpul, poate să nu mai funcţioneze normal, ceea ce duce la formarea unui cheag de sânge.
În unele situaţii, acest cheag poate ajunge la creier, provocând un accident cerebral.

Sindromul inimii frânte a fost identificat prima oară în Japonia, în urmă cu 25 de ani. Conform unui studiu publicat în Jurnalul American de Cardiologie, în SUA s-a înregistrat 6.230 de cazuri numai în anul 2012. Aproximativ 90% din pacienţi erau femei, dar şi bărbaţii pot avea această afecţiune, notează CBS News.

Partea bună este că pacienţii se pot recupera. La o lună de la episodul trist prin care a trecut, analizele au arătat că tratamentul urmat de Joanie Simpson a dat rezultate, iar femeia s-a recuperat bine.
După un an, ea nu mai avea simptome. Simpson a spus pentru Washington Post că acum are o pisică, pe nume Buster, şi plănuieşte să-şi ia alt câine.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod