duş

Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când nu mai faci duș

Cui nu îi place să facă un duș, fie că este la prima oră a dimineții sau seara înainte de culcare? Speli murdăria și praful, îți cureți pielea și te răsfeți cu diferite produse de îngrijire. Este un ritual important, o rutină reconfortantă și relaxantă, care te face să arăți, să miroși și să te simți bine. Însă ce se întâmplă mai exact cu corpul tău atunci când nu mai faci duș?

Schimbări ale corpului tău atunci când nu mai faci duș


1. Celulele moarte ale pielii creează mediul propice pentru creșterea bacteriilor


Nu este bine pentru corpul tău să îl privezi de beneficiile dușurilor. Una dintre cele mai afectate zone ale corpului este chiar pielea. Celulele moarte, transpirația și particulele de praf rămân pe piele. Iar acest strat formează un mediu bogat pentru creșterea bacteriilor. Și ajungi să ai probleme de sănătate dacă nu faci din igiena pielii o prioritate.

2. Începi să miroși în locuri neașteptate


Acest lucru nu ar trebui să te șocheze. Odată ce nu mai faci duș, mirosurile urâte vor începe să se dezvolte, din cauza factorilor naturali și de mediu.
Aceste celule moarte și bacterii menționate anterior apar în diferite colțuri și crăpături ale corpului. Iar dacă participi la activități care produc transpirație, problema este complicată. Cu cât transpiri mai mult, cu atât este mai rău, deoarece apare umezeala în care bacteriile și ciupercile prosperă. Zonele care sunt afectate cel mai mult sunt între degetele de la picioare, sub sâni și inghinal.

3. Pregătește-te pentru pielea uscată și mâncărimi


Dacă renunți la dușul zilnic, s-ar putea să începi o luptă grea cu pielea uscată. Vei dezvolta pete uscate, care indică faptul că pielea este deshidratată.
Loțiunile și cremele te pot ajuta temporar, însă cel mai bine este să hidratezi pielea în timp ce aceasta este umedă, după duș.

4. Apare acneea


Ca și cum pielea murdară și uscată nu era suficientă, dacă te oprești din făcut duș, există șanse să dezvolți acnee în diferite locuri de pe corp. Pe lângă față, este inclusă acneea de pe piept și de pe spate. O parte a dezvoltării acneei implică excesul de ulei sau sebum secretat de glandele sebacee din porii pielii. Aceste glande sunt mai proeminente pe piept și spate, ceea ce explică și prevalența acneei corporale în aceste zone.
Acneea inflamatorie este apoi exacerbată de microorganisme, care iubesc mediul uleios, iar sistemul imunitar lucrează din greu pentru a combate aceste probleme.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod