Ce se întâmplă cu corpul tău după 30 de ani

Probabil că faci o sarcină care ți se părea banală până la 30 de ani și afli că nu mai este la fel de ușoară din perspectiva corpului tău.
 Tu știi ce se întâmplă cu corpul tău după 30 de ani?

Corpul tău pare diferit după 30 de ani? Iată ce se întâmplă cu acesta!


Adevărul este că masa musculară atinge apogeul său în jurul vârstei de 20-25 de ani, iar după 30-35 de ani începe declinul. Însă oamenii de știință nu sunt de părere că ar trebui să dai vina pe corpul tău până când nu atingi vârsta de cel puțin 50 de ani. Așadar, dacă nu poți da vina pe vârsta ta, de ce simți că nu mai poți avea atât de multă încredere în corpul tău?

Pe scurt, poate fi vina activităților și lipsei activităților.
Nu există nicio îndoială că un stil de viață sedentar reprezintă un factor major care contribuie la apariția leziunilor. Atunci când stai la birou timp de ore întregi, mușchii șoldului, care conectează coloana vertebrală, pelvisul și partea superioară a picioarelor, stau mereu în aceeași poziție. Iar apoi te ridici de pe scaun și te aștepți ca acești mușchi să funcționeze normal. Viața sedentară crește și riscul apariției obezității. Grăsimea își poate face loc printre fibrele musculare, scăzând puterea acestora.
Ideea că organismul tău începe să aibă probleme după 30 de ani probabil că are de-a face și cu această activitate. Există și căsnicia, copiii și cariera. Timpul și motivația pentru a face sport nu mai sunt la același nivel ca în adolescență.

Chiar și sarcina poate face ca femeile să fie mai sensibile la leziuni, chiar și după ce au dat naștere. Dacă ai născut, centrul de greutate a suferit schimbări serioase, precum și ligamentele. Sarcina provoacă eliberarea unui hormon numit relaxin, care determină ligamentele să devină mai elastice.
Acestea se pot remodela după nașterea copilului, dar pot rămâne întinse permanent, crescând astfel riscul de accidentare.

Pe măsură ce îmbătrânim, se întâmplă mai multe lucruri cu mușchii. În primul rând, puterea musculară scade între vârsta de 30 și 50 de ani, apoi mai tare între 50 și 60 și cel mai mult după 65 de ani. Este important să-ți iei aportul de proteine, pentru a le oferi mușchilor materialele de care au nevoie pentru a funcționa. Și nu renunța la exercițiile de întărire și întinderi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod