Un pahar cu apa

Ce se întâmplă dacă nu bei apă suficientă?

Ştiai că dacă nu bei apă suficientă creierul tău se micşorează şi îţi afectează gândirea? De ce este atât de important să bei apă şi la ce riscuri te expui când uiţi de acest obicei

Aproape 60% din corpul nostru este format de apă, iar bebeluşii au chiar un procent mai mare de apă (75%) în primul an de viaţă. Prin urmare, cred că trebuie să conştientizăm cu toţii importanţa pe care o are acest lichid vital pentru toate funcţiile corpului. Apa are un rol de lubrifiere asupra articulaţiilor, reglează temperatura corpului şi hrăneşte creierul şi măduva spinării. De asemenea, apa este vitală pentru rinichi, piele şi tot sistemul digestiv.

Acum ştii că pentru toate organele din corp este necesară apa pentru ca ele să-şi poate îndeplini funcţiile şi să ne menţină sănătoşi.

Chiar dacă nu există o regulă demonstrată ştiinţific referitoare la cantitatea de apă pe care trebuie să o bem, de principiu toţi specialiştii sunt de părere că un consum de 2 litri de apă pe zi este esenţial pentru buna funcţionare a tuturor organelor.

Cel mai bun moment pentru a consuma o cantitate mai mare de apă este dimineaţa, pe stomacul gol, deoarece acest obicei stimulează digestia şi vei arde mai multe grăsimi pe parcursul zilei. De asemenea, apa nu se bea niciodată în timpul mesei sau imediat după ce ai mâncat, deoarece diluează sucurile gastrice şi interferează cu buna funcţionare a sistemului digestiv.

Este de preferat să bei câte un pahar cu apă plată din oră în oră, nu să aştepti să apară senzaţia de sete, care este de regulă asociată cu un semnal de alertă transmis de către corp ca să te anunţe că este deshidratat.



Ce se întâmplă dacă nu bei apă suficientă?


1. Apar inflamaţii la nivelul mâinilor şi a picioarelor, din cauza retenţiei de lichide

Atunci când nu bei apă suficientă, organismul încearcă să reţină fiecare picătură de apă pentru a supravieţui, stocând apa în spaţiile extracelulare şi ne simţim picioarele sau mâinile umflate. Dacă ai această problemă trebuie să măreşti consumul de apă pentru a te asigura că organismul tău este hidratat şi să reduci consumul de sare, altfel corpul va păstra mai multă apă pentru a o dilua.



2. Creierul se micşorează

Deshidratarea are un impact serios asupra creierului, potrivit unui studiu recent apărut în publicaţia Medical Daily. Când corpul nu are suficientă apă, este afectat imediat creierul şi toate funcţiile lui sunt încetinite. De asemenea, potrivit cercetării, creierul se micşorează şi capacitatea de concentrare este mult diminuată.

3. Apar problemele cu constipaţia

Dacă nu bei apă suficientă, organismul îşi va găsi resurse de apă în special în colon, iar acest lucru va favoriza apariţia constipaţiei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod