Un pahar cu apa

Ce se întâmplă dacă nu bei apă suficientă?

Apa

4. Metabolismul este mai încet

Buna funcţionare a metabolismului depinde de cantitatea de apă pe care o bei în fiecare zi. O regulă de bază atunci când vrei să slăbeşti sau să te menţii la greutatea dorită este aceea de a înţelege că prin consumul de apă vei avea un metabolism mai alert care arde mai multe grăsimi. Mărind consumul de apă cu doar 3 pahare pe zi vei reuşi să te menţii la greutatea dorită, să consumi mai puţine calorii şi să urmezi o dietă sănătoasă.



5. Apar schimbările bruşte ale dispoziţiei

Persoanele care nu beau apă suficientă pot suferi de schimbări bruşte ale stării de spirit, depresie, anxietate şi vor fi mai iritate de orice, spre deosebire de cele care consumă o cantitate suficientă de apă.

6. Pielea ta va fi uscată

Când nu bei suficientă apă, pielea ta are foarte mult de suferit. Faptul că este mereu uscată, ai senzaţii de mâncărime şi observi cum se descuamează arată că organismul este foarte deshidratat.

7. Apar durerile articulare

Apa are un efect de lubrifiere la nivelul articulaţiilor, iar acest lucru va împiedica durerea.

8. Favorizează apariţia infecţiilor urinare

În cazul unei deshidratări severe, rinichii nu reuşesc să filtreze toxinele şi poţi să te confrunţi cu infecţii ale tractului urinar. Este important să mergi de 4-7 ori pe zi la toaletă şi urina trebuie să aibă o culoare deschisă sau să fie chiar aproape incoloră.

9. Tenul este tern şi ridurile mai accentuate

Deshidratarea corpului lasă efecte nedorite asupra fizicului tău. În lipsa apei, tenul tău va deveni uscat, lipsit de strălucire şi predispus la îmbătrânire prematură.

10. Te confrunţi cu probleme digestive

Formarea în exces de mucus, arsurile stomacale şi indigestia sunt câteva dintre problemele care apar atunci când nu bei apă suficientă. Sistemul digestiv are nevoie de apă pentru a funcţiona bine şi a ajuta la absorbţia nutrienţilor, precum şi la evacuarea reziduurilor toxice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod