Ce se întâmplă dacă rămâi îmbrăcată cu costumul de baie ud

Dacă înoți și petreci toată ziua pe plajă, este firesc să rămâi cu costumul de baie pe tine, în loc să te schimbi de fiecare dată când ieși din apă.
Dar după ce ai plecat de la piscină sau de la plajă, nu este o idee prea bună să rămâi prea mult timp cu costumul de baie ud pe tine. 

Probabil știi deja că lenjeria intimă din bumbac este mult mai sănătoasă decât cea din materiale sintetice. Motivul este simplu: bumbacul lasă aerul să circule și previne formarea umezelii, care apoi poate produce apariția unor infecții vaginale. Prin urmare, este de înțeles de ce nu e bine să rămâi prea mult timp pe tine cu un costum de baie sintetic și ud.

Bacteriile se înmulțesc în ritm accelerat într-un mediu cald și umed, așa cum este slipul costumului de baie, provocând diverse afecțiuni genitale.
Iată câteva probleme care pot fi cauzate de costumul de baie ud:

Infecții urinare

Un costum de baie ud poate porovoca apariția unei infecții de tract urinar. Din păcate, este o problemă cu care femeile se confruntă frecvent și care afectează oricare parte a tractului urinar, precum uretră, vezică urinară sau rinichi, fiind provocată cel mai frecvent de E. coli. Acestea pot fi foarte dureroase și necesită tratament imediat, pentru a preveni apariția complicațiilor. Printre simptomele infecției urinare se numără disconfort la urinare, senzația frecventă de a urina, febră, frisoare. Este necesară prezentarea la medic și realizarea unei analize numite urocultură prin care medicul va stabili care sunt antibioticele cu care poate fi tratată infecția. 

Candidoză vaginală

O altă afecțiune care poate fi cauzată de purtarea costumului de baie ud este candidoza vaginală. Mediul umed și cald creat de un slip ud, din material sintetic, duce la schimbarea pH-ului la nivelul vaginului, ceea ce determină înmulțirea excesivă a unei specii din fungi care se găsește în mod obișnuit în vagin, numită Candida albicans.
Printre simptomele candidozei vaginale se numără usturime, senzația de mâncărime la nivelul vaginului, durere la urinare, scurgeri vaginale anormale. 

Infecții vaginale

Infecțiile vaginale sunt o altă problemă care poate fi determinată de purtarea unui costum de baie ud prea mult timp. Și în acest caz schimbarea pH-ului vaginal determină înmulțirea exagerată a unor bacterii care se găsesc în mod obișnuit în vagin. Simptomele infecțiilor vaginale sunt de obicei scurgeri anormale, cu un miros neplăcut. Infecțiile vaginale sunt tratate de regulă cu antibiotice și este necesar să te prezinți la medicul ginecolog pentru analize de secreție și tratament.

Cum te poți proteja?

Toate acestea nu înseamnă că te vei confrunta cu o infecție vaginală, candidoză sau alte probleme ginecologice dacă rămâi cu costumul de baie ud. Dar există acest risc.
"Dacă te confrunți frecvent cu infecții urinare sau candidoză, atunci este recomandat să schimbi cât mai repede costumul de baie cu haine uscate, pentru a reduce riscul unei infecții", declară pentru stylecaster.com medicul Kara Manglani. De asemenea, specialistul mai recomandă ca de fiecare dată după ce ieși din mare sau din piscină să faci duș cu apă curată.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod