Cei mai mulți oameni cu apendicită nu au nevoie de operație, ci doar de antibiotice


În fiecare an, foarte mulți oameni fac operații pentru a-și elimina apendicele. Însă un nou studiu sugerează că mulți dintre acești oameni nu ar trebui să apeleze la intervenții chirurgicale din prima.
Afecțiunea lor ar putea fi tratată cu antibiotice, conform specialiștilor. Iată de ce nu au nevoie de operație cei mai mulți oameni cu apendicită!

Apendicita poate fi tratată în cele mai multe cazuri cu antibiotice


Studiul a analizat datele de la mai mult de 250 de adulți din Finlanda care sufereau de apendicită sau de inflamația apendicelui și care fuseseră tratați cu antibiotice. Acest grup a fost comparat cu altul de 270 de adulți care suferiseră o intervenție chirurgicală pentru apendicită. Toți participanții au fost urmăriți timp de cinci ani.

La sfârșitul studiului, aproape două treimi din persoanele care au primit antibiotice (64%) au fost considerate ca fiind tratate cu succes, ceea ce înseamnă că nu au mai avut o altă criză de apendicită.
Celelalte persoane (36%) au avut nevoie în cele din urmă de o intervenție chirurgicală pentru a elimina apendicele, dar nu au experimentat efecte adverse din cauza întârzierii operației, potrivit studiului publicat în revista medicală JAMA.

Persoanele care au primit tratament cu antibiotice au avut și rate de complicații mult mai mici decât cele care au suferit intervenții chirurgicale. În plus, persoanele din grupul cu tratamentul cu antibiotice și-au luat liber de la muncă cu 11 zile mai puțin în medie decât persoanele care au făcut operație.

Constatările arată că tratamentul cu antibiotice în loc de intervenții chirurgicale este o opțiune fezabilă, viabilă și sigură pentru pacienți.
Mai multe studii anterioare au sugerat că antibioticele ar putea fi utilizate pentru tratamentul apendicitei, dar aceste studii nu au analizat pacienții foarte mult timp după tratamentul cu antibiotice. Cu toate acestea, noul studiu a monitorizat pacienții timp de cinci ani.

Este important de observat că toți pacienții din studiu nu au avut de-a face cu complicații în cazul apendicitei, ceea ce înseamnă că apendicele lor nu a fost perforat, lucru confirmat de teste. În schimb, pacienții cu apendicele perforat sau peritonită ar avea nevoie imediat de o intervenție chirurgicală.

Constatările elimină ideea că apendicita acută fără complicații este o urgență chirurgicală, potrivit unui editorial care însoțește studiul.
Pacienții care suferă de apendicită fără complicații ar trebui să aibă posiblitatea de a alege opțiunea tratamentului cu antibiotice. Cu toate acestea, ar trebui să știe că tratamentul nu are 100% șanse de reușită, însă are o rată mare de succes. Dar acești pacienți pot fi, de asemenea, operați, în cazul în care nu vor să se îngrijoreze cu privire la riscul de a face iar apendicită în viitor.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod