alcool

Cum să te îmbeți fără să bei alcool

Un studiu a găsit o modalitate de a obține efectele pe care le resimte corpul tău atunci când te îmbeți fără să bei alcool și să socializezi cu prietenii. Vrei să știi și tu cum poți să te îmbeți fără să bei alcool? Iată ce spun oamenii de știință!

Vrei să te îmbeți fără să bei alcool? Iată ce poți face!


Înainte de a arunca sticlele de sauvignon blanc la chiuvetă sau de a le da prietenilor chardonnay-ul pe care îl păstrai de câțiva ani, ar trebui să știi că bețiile nu îți făceau bine oricum. De fapt, probabil că ai apelat la această practică de mai multe ori în viața ta de adult alături de prieteni sau la evenimente la care te simțeai foarte bine, însă rezultatele nu au fost neapărat pe placul tău.

Noul studiu realizat de Universitaea California din Los Angeles a arătat că privarea de somn poate încetini viteza de comunicare a celulelor creierului și împiedică formarea corectă a amintirilor.
Cercetătorii sugerează că efectul de oboseală poate avea același efect asupra creierului nostru ca alcoolul în exces, iar îngrijorarea specialiștilor vine din faptul că nu există teste medicale pentru identificarea șoferilor prea obosiți pe drumuri. De asemenea, studiul a sugerat că anumite părți ale creierului se închid în timpul privării de somn, în timp ce încă ești treaz.

De ce te poţi îmbăta fără să consumi alcool?


Cercetătorii au scanat creierul a 12 pacienți care sufereau de epilepsie, chiar înainte de intervenția chirurgicală. Lipsa de somn poate provoca convulsii la pacienții cu epilepsie, astfel încât pacienții au fost ținuți treji toată noaptea pentru a accelera apariția unei convulsii și pentru a scurta șederea lor la spital.
Acest lucru le-a permis cercetătorilor să studieze efectele lipsei de somn asupra funcției cognitive. Au fost puși electrozi pe participanți și li s-a cerut acestora să clasifice o serie de imagini cât mai repede posibil. Electrozii au măsurat reacția celulelor creierului, în special în lobul temporal. S-a descoperit că, pe măsură ce pacienții devin mai somnoroși, activitatea celulelor creierului începe să înghețe. Spre deosebire de reacția rapidă obișnuită, neuronii au răspuns lent, iar transmisiile lor au fost mai slabe decât de obicei, după cum a afirmat autorul principal al studiului, Yuval Nir de la Universitatea din Tel Aviv.
Lipsa de somn a interferat cu abilitatea participanților de a traduce imaginile în gândirea conștientă, lucru care poate avea implicații serioase pentru șoferi. Mai bizar, studiul a constatat că părți ale creierului se odihnesc, în timp ce participanții erau treji.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod