De ce beau chinezii apă caldă?

Principiile medicinei antice chinezești dezvăluie multe obiceiuri care sunt considerate benefice pentru corpul nostru. Află de ce beau chinezii apă caldă!
Acest obicei are la bază cele două energii Yin și Yang, considerându-se că o persoană îți păstreză sănătatea atunci când există un echilibru între yin și yang. Potrivit medicinei antice chinezești, atunci când yang devine prea puternic, temperatura internă a corpului crește și acea persoană este mai predispusă îmbolnăvirilor, scrie site-ul theculturetrip.com

Ca să previi îmbolnăvirea corpului trebuie să reduci excesul de yang sau acea temperatură crescută a corpului. Cea mai bună modalitate ca să faci acest lucru este prin consumul alimentelor și a băuturilor care intră în categoria yin.
De exemplu, apa fierbinte este o astfel de băutură, despre care se spune că scade temperatura internă a corpului, restaurând un echilibru și prevenind astfel riscul de îmbolnăvire. 

Chinezii consumă apa fierbinte din vremuri străvechi, iar acest obicei nu a dispărut din cultura lor. A fost mereu considerată o practică benefică pentru sănătate. Legenda spune că acest obicei s-a împământenit în 1862 când populația chineză a fost lovită de o epidemie de holeră care a izbucnit în Shanghai, scrie publicația citată.
În această epidemia au murit peste 3000 de persoane și s-a răspândit foarte rapid în nord către Beijing. 

În schimb, sudul Chinei a rămas neatins de holeră. Deoarece în sud exista deja obiceiul de a bea apă fierbinte, spre deosebire de cei din nord, a apărut și mitul care susținea că apa fierbinte i-a ferit pe cei din sud de această boală. 

Statisticile arată că pe la 1949 când comuniștii au pus stăpânire pe întreaga Chină, acest obicei de a bea apă fierbinte era deja răspândit în toată țara.
În 1952, Partidul Comunist a început Campania de Sănătate Patriotică, cu scopul de a îmbunătăți salubritatea și a igiena, precum și tratarea și prevenirea a mai multor boli. Unul dintre îndemnurile apărute pe afișele care erau lipite pe pereții școlilor suna astfel: ”Copiii trebuie învățați să respecte obiceiul de a bea apă fierbinte de trei ori pe zi”.

Acest obicei a rămas adânc înrădăcinat în cultura chineză, astfel că până și în zilele noastre este mai greu să găsești apă rece într-un restaurant din China.
Chiar și doctorii sunt obișnuiți să sfătuiască pacienții ca indiferent de boala pe care o au să consume cu regularitate apă fierbinte.  Este o regulă pe care multe familii continuă să o respecte cu strictețe și să o perpetueze generațiilor tinere. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod