oboseală

De ce ești obosită tot timpul conform medicinei

Se poate să ai impresia că ai programul prea ocupat sau că treci printr-o perioadă în care nu ai la fel de multă energie, însă motivele pentru care ești obosită s-ar putea să fie altele. Iată câteva dintre acestea!

Motivele pentru care ești obosită tot timpul


1. Ai anemie


Atunci când mergi la doctor și te plângi că ești obosită tot timpul, primul lucru pe care un specialist îl poate verifica este anemia sau o tulburare tiroidiană, deoarece poate detecta aceste probleme cu ajutorul unui test de sânge. Când un pacient spune că este obosit, pot fi nenumărate lucruri care duc la apariția acestei stări constante de oboseală. Dar dacă te simți obosită și nu respiri la fel de ușor ca înainte sau ai probleme atunci când faci mișcare fizică, s-ar putea să fie vorba de anemie.
Anemia apare atunci când sângele nu conține suficient oxigen pentru restul corpului tău, iar cea mai comună cauză a anemiei este deficitul de fier.

2. Ai o problemă tiroidiană


Dacă ai o problemă tiroidiană, cum ar fi hipotiroidismul, probabil că nu vei fi în cea mai bună formă a ta. Pe lângă senzația de oboseală, s-ar putea să observi că ai pielea foarte uscată și că ești constipată. Hipotiroidismul este o afecțiune care apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni de un anumit tip.
În timp ce femeile sunt mai susceptibile de a avea hipotiroidism, testele funcției tiroidiene pot diagnostica ușor hipotiroidismul.

3. Suferi de diabet


Când ai glicemia ridicată, circulația sângelui poate fi afectată, iar celulele nu pot obține oxigenul și substanțele nutritive de care este nevoie, așa că te simți obosită tot timpul. Nivelul scăzut de zahăr din sânge dă, de asemenea, un sentiment de oboseală, deoarece nu există suficient combustibil pentru celule să funcționeze bine.
Dacă nivelul ridicat al glucozei cauzează inflamarea vaselor de sânge, această inflamație cronică te poate face să te simți obosită.

4. Ești deprimată


Dacă simți că ești obosită tot timpul, nu vrei să te dai jos din pat dimineața sau ai probleme cu somnul, s-ar putea să suferi de depresie. Medicul tău ar trebui să facă o investigație care să depisteze depresia în timpul unei consultații obișnuite. Acesta poate utiliza un instrument de screening pentru a determina dacă te confrunți cu o tulburare depresivă sau dacă un stresor din viață sau alcoolul îți afectează starea emoțională.
Între depresie, consumul de alcool și oboseală există o corelație puternică. Unii oameni tratează depresia cu alcool și apoi declară că sunt obosiți.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod