ceai

De ce trebuie să aștepți să se răcească puțin ceaiul înainte de a-l bea?

Este important modul în care preferi ceaiul, dacă vrei să profiți de toate avantajele pe care ți le poate oferi. Îl bei cu zahăr sau cu lapte? Folosești pliculețe sau frunze? Există chiar și modalități corecte de a prepara ceaiul conform științei. Dar există și un lucru cu care suntem toți de acord. Consumul de lichide fierbinți nu este foarte bun pentru tine și pentru starea ta generală de sănătate. Iată de ce ar trebui să aștepți să se răcească puțin ceaiul înainte de a-l bea!

Care este motivul pentru care trebuie să aștepți să se răcească ceaiul?


Potrivit unui nou studiu, consumul de ceai fierbinte poate crește riscul apariției cancerului esofagian, mai ales în cazul persoanelor fumătoare și amatoare de alcool. Nu este prima dată când ceaiul fierbinte este asociat cu cancerul esofagian. Cu toate acestea, băuturile foarte fierbinți sunt considerate ca fiind motive probabile, nu sigure, de declanșare a cancerului, potrivit celei mai recente evaluări a Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului din 2016.


În acest nou studiu, cercetătorii din China au descoperit că persoanele care beau ceaiul fierbinte, fumează și beau alcool în mod regulat sunt de cinci ori mai expuse riscului de dezvoltare a cancerului esofagian. Peste 456.000 de participanți cu vârstele cuprinse între 30 și 79 de ani au participat la studiu, la începutul căruia trebuiau să completeze un chestionar privind obiceiurile de preparare a ceaiului și băuturilor, inclusiv temperatura la care prepară - temperatura camerei, cald, fierbinte, foarte fierbinte.

Înainte de a te îngrijora, cercetătorii au declarat că o cană cu ceai fierbinte nu pare să îi afecteze pe cei care nu sunt fumători sau consumatori de alcool.
Nu a existat niciun risc crescut de apariție a cancerului esofagian pentru aceștia.

Totuși, pentru cei care fumează și beau alcool, riscul a crescut de cinci ori. Deci cât de fierbinte trebuie să fie ceaiul pentru a face probleme? Cercetătorii au descoperit că ceaiul foarte fierbinte, preparat și băut la temperatura de aproximativ 65°C, care este o temperatură mult mai ridicată decât media, poate afecta celulele mucoasei esofagului, crescând riscul de carcinom al celulelor scuamoase.
Esofagul este tubul muscular care conectează gâtul de stomac.

În concluzie, data viitoare când îți pregătești o cană cu ceai, indiferent de cât de tare te grăbești sau vrei să bei licoarea care îți poate calma durerile de gât, este recomandat să aștepți timp de câteva momente să se răcească înainte de a bea.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod