3 soluții care ameliorează simptomele unei eczeme

Eczema este o afecțiune cutanată extrem de răspândită și greu de diagnosticat. Trebuie să faci aceste schimbări ca să ameliorezi simptomele unei eczeme!
Eczema sau dermatita se manifestă în multe forme, de la roșeață până la mâncărimi, inflamații sau  vezicule cu lichid care apar la nivelul pielii. Ea afectează atât copiii cât și adulții. Simptomele se pot manifesta în orice zonă a corpului, însă cele mai vizate sunt în special mâinile, interiorul coatelor, spatele genunchilor, fața și scalpul, scrie publicația britanică Express.

Chiar dacă nu există un tratament exact, s-a constatat că medicamentele convenționale, îngrijirea corectă a pielii și schimbările în alimentație pot să amelioreze simptomele unei eczeme. 

Cauza exactă a acestei afecțiuni nu se cunoaște cu exactitate, însă s-a constatat că prinre factorii declanșatori se pot număra: săpunurile, detergenții, stresul, dar și vremea. 

Iată care sunt cele 3 soluții care ameliorează simptomele unei eczeme:


Consultul la medicul dermatolog este esențial, deoarece el este cel care va diagnostica afecțiunea și va recomanda tratamentul medicamentos adecvat. Pe lângă acest lucru, iată care sunt cele mai bune lucruri pe care să le faci pentru a-ți ameliora starea:

1. Redu consumul de lapte de vacă și ouă!

Unele alimente sunt recunoscute pentru faptul că pot declanșa simptomele unei eczeme. Potrivit specialiștilor, pe lista alimentelor de care trebuie să te ferești sunt incluse laptele de vacă și ouăle.
Limitează sau elimină consumul acestor alimente ca să calmezi simptomele eczemei. 


2. Folosește creme emoliente

Este esențial să hidratezi foarte bine pielea, deoarece în acest fel o împiedici să piardă multă apă și va avea mereu o protecție împotriva factorilor externi care pot agrava situația. Există o mulțime de unguente, balsamuri și loțiuni care hidratează foarte bine piele, fiind de preferat să le alegi pe cele dermatocosmetice la recomandarea unui medic dermatolog.


3. Încearcă să nu scarpini zona afectată

Chiar dacă uneori mâncărimile pot să fie insuportabile, trebuie să reziști tentației de a te scărpina, deoarece simptomele pot deveni mai supărătoare. Dacă totuși simți nevoia de a te scărpina, este de preferat să masezi cu degetele puțin, având grijă să nu folosești unghiile și să împachetezi degetele într-un tifon curat pentru a preveni infectarea zonei. 


Cum să îngrijești pielea cu probleme


Câteva reguli simple te pot ajuta să eviți apariția simptomelor deranjante:
  • evită băile și dușurile cu apă fierbinte, deoarece acestea pot declanșa simptomele supărătoare. Este de preferat să folosești apa caldă, nicidecum să fie foarte fierbinte;
  • evită săpunurile parfumate și folosește-le pe cele emoliente.
    Săpunurile obișnuite și cele lichide usucă foarte tare pielea și pot să cauzeze iritații;
  • evită să pui centrala pe o temperatură ridicată. Acest lucru poate să agraveze simptomele unei eczeme, de aceea este indicat să păstrezi o temperatură potrivită;
  • evită să te îmbraci cu haine care pot să înrăutățească simptomele problemei cu care te confrunți. Hainele care conțin lână și nylon pot să fie iritante pentru o piele sensibilă;
  • evită spălatul excesiv pe mâini, deoarece poate să agraveze eczema.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod