Există răceala bărbaților? Iată ce zic oamenii de știință!

Răceala bărbaților se pare că există. Cu alte cuvinte, ideea că bărbații se confruntă cu răceli și infecții gripale mai grave decât cele ale femeilor ar reprezenta un concept științific valid. Iată la ce concluzii au ajuns oamenii de știință!

Cum se manifestă răceala bărbaților și de ce e diferită de cea a femeilor?


Au fost publicate câteva studii privind răceala bărbaților, dar nu foarte detaliate, așa că nu se știe exact dacă aceste cauze și efecte care demonstrează validitatea răcelii bărbaților sunt adevărate. Însă un cercetător a decis să analizeze toate dovezile și să ajungă la o concluzie. Acesta a declarat că există o dovadă destul de probabilă că răceala bărbaților există. Însă nu este o afirmație foarte bine susținută științific.

În ciuda incidenței și prevalenței bolilor respiratorii virale, nicio revizuire științifică nu a examinat dacă răceala bărbaților este definită în mod corespunzător sau este doar un termen peiorativ înrădăcinat uternic, dar fără nicio bază științifică, după cum a afirmat Kyle Sue, profesor la Memorial University of Newfoundland.
Acesta a căutat în peste șapte baze de date academice, a citit rezumate a sute de lucrări și a cercetat articolele cele mai relevante. În cele din urmă, acesta a ajuns la o concluzie controversată. Se pare că bărbații nu exagerează simptomele, ci au un răspuns imun mai slab la bolile respiratorii virale. Acest lucru duce la o creștere a gravității simptomelor experimentate și chiar a ratelor de mortalitate determinate de spitale.

Potrivit propriului studiu al literaturii științifice, Sue sugerează că există o legătură hormonală, fie pentru că echilibrul la bărbați duce la un răspuns imun mai slab, fie pentru că femeile au un răspuns imun mai puternic.

Multe studii nu iau în calcul și alți factori, așa că, în acest moment, dovezile nu sunt tocmai concrete.
Deci, dacă te întreabă cineva dacă există răceala bărbaților, îi poți spune că nu știe nimeni cu siguranță. Până când nu vor fi făcute publice mai multe dovezi, nu va putea exista un răspuns sigur.

Dacă se va dovedi că există, atunci înseamnă că bărbații sunt mai slabi din punct de vedere imunologic.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod