depresie

Femeile sunt mai predispuse la depresie iarna decât bărbaţii

Simptomele depresive care survin iarna se manifestă mai frecvent la femei decât la bărbaţi, arată un studiu recent.

În lunile de iarnă se înregistrează un vârf al frecvenţei stărilor de tristeţe şi de oboseală şi al incapacităţii de a mai găsi bucurie în activităţile care produceau plăcere în mod obişnuit. Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie care a analizat informaţii prelevate de la peste 150.000 de persoane, cele mai afectate de aceste stări au fost femeile.

Potrivit BBC, cantitatea redusă de lumină solară din timpul iernii este unul dintre factorii asociaţi cu frecvenţa mai mare a simptomelor depresive în cazul femeilor, însă oamenii de ştiinţă cred că principalul motiv îl reprezintă variaţiile de temperatură din mediul exterior.

De asemenea, schimbările sezoniere de dispoziţie par să fie independente de factori precum fumat, consum de alcool şi de activitatea fizică efectuată.

Descoperirile oferă "dovada variaţiilor sezoniere pentru simptomele depresive, care par să fie mult mai pronunţate la femei decât la bărbaţi", după cum a declarat autorul studiului, Daniel Smith, profesor de psihiatrie la Universitatea Glasgow din Scoţia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod