5 smoothie-uri naturale care tratează constipația

Fructele, condimentele și îndulcitorii naturali pot trata constipația la fel de eficient ca și laxativele, fără efecte secundare. Încearcă și tu rețetele de smoothie cu gust bun, care previn crampele, acumularea gazelor și favorizează digestia optimă.
Smoothie-urile naturale conțin vitamine, minerale, fibre și foarte multă apă. Te vor ajuta să-ți menții un nivel ideal de hidratare și vor stimula evacuarea toxinelor din organism la momentul potrivit. Sorbitolul, un carbohidrat aflat în componența smoothie-urilor, favorizează motilitatea intestinală și menține un ritm normal al prelucrării alimentelor consumate.

 
Doza ideală de smooothie pentru a combate constipația

Neutralizarea constipației nu implică un consum exagerat de smoothie. Un singur pahar este suficient pentru a obține efectele benefice. Condimentele adăugate vor accelera eliminarea toxinelor de la nivelul colonului, iar smoothie-ul trebuie băut în fiecare dimineață pe stomacul gol. Fibrele solubile și insolubile din componența lui facilitează evacuarea scaunului și în același timp previn agravarea disconfortului asociat cu starea de constipație și balonare.
Nu adăuga zahăr, ci folosește exclusiv variantele naturale pentru a obține un gust aromat.

 
Iată ce smoothie-uri trebuie să prepari pentru a trata rapid constipația:

 
1. Smoothie cu prune uscate, miere și chimen

Ingrediente:
- 7-8 prune uscate;
- ½ linguriță de miere,
- ½ linguriță de pudră de chimen;
- o cană de apă caldă.
 
Cum se prepară:
Lasă prunele uscate la înmuiat în apa caldă timp de 5 minute. După aceea scoate sâmburii și pune-le în blender cu apa, mierea și chimenul. Mixează bine, apoi toarnă într-un pahar și savurează imediat.
 
De ce funcționează acest remediu
Prunele uscate conțin multe fibre și sorbitol, care favorizează eliminarea scaunului. Mierea are un efect antibacterian și proprietăți antioxidante, fiind ideală pentru neutralizarea toxinelor. Chimenul menține sănătatea tractului digestiv și adaugă un gust aparte acestui smoothie eficient.

 
2.  Smoothie cu pere și suc de lime

Ingrediente:
- 2 pere, fără cotor;
- 2 linguri de suc de lime;
- un vârf de cuțit de sare roz de Himalaya sau sare neagră.
 
Cum se prepară:
Taie perele cubulețe, apoi pune-le în blender. Mixează și toarnă într-un pahar.
Adaugă sarea și sucul de lime, amestecă bine și savurează.
 
De ce funcționează acest remediu
Perele sunt o sursă excelentă de fibre și au o cantitate dublă de sorbitol față de prunele uscate. Acest smoothie este ideal pentru cazurile de constipație frecventă. De asemenea, vitaminele și mineralele conținute de sucul de lime vor crește imunitatea și vor proteja pielea de efectele poluării.

 
3. Smoothie cu mere și fenicul

Ingrediente:
- un măr, fără cotor;
- ½ linguriță de semințe de fenicul râșnite;
- ½ cană de apă.
 
Cum se prepară:
Taie mărul cubulețe și pune-l în blender. Adaugă apa și mixează. Toarnă într-un pahar, adaugă semințele de fenicul, amestecă bine cu o linguriță și savurează.
 
De ce funcționează acest remediu
Merele sunt o sursă esențială de nutrienți și fibre, având un efect laxativ natural.
Semințele de fenicul sunt, de asemenea, bogate în fibre și favorizează motilitatea intestinală.

 
4. Smoothie cu portocale

Ingrediente:
- 2 portocale decojite;
- un vârf de cuțit de sare neagră.
 
Cum se prepară:
Pune feliile de portocală în blender și mixează. Toarnă smoothie-ul într-un pahar, adaugă sarea și amestecă bine înainte să bei.
 
De ce funcționează acest remediu
Portocalele conțin o cantitate importantă de vitamina C, minerale și fibre. Combinația cu sarea neagră stimulează evacuarea scaunului și menține un nivel optim de hidratare pentru întreg organismul.

 
5. Smoothie cu lămâie, miere și chimen

Ingrediente:
- ½ lămâie, fără coajă;
- o cană de apă caldă;
- o linguriță de miere;
- ½ linguriță de chimen pudră.
 
Cum se prepară:
Pune lămâia, mierea, apa și pudra de chimen în blender și mixează până când obții un amestec omogen. Savurează imediat.
 
De ce funcționează acest remediu
Lămâia este o sursă foarte bună de vtamina C și fibre, fiind un remediu util pentru a trata constipația și a stimula imunitatea.
Chimenul măcinat menține un ritm normal al digestiei și elimină toxinele, iar mierea are un efect antioxidant accentuat.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod