Ce beneficii aduce sănătății ceaiul negru

Îți începi ziua cu o cană de cafea sau ceai negru? Poate că îți place gustul acestor băuturi sau poate că știi câte ceva și despre beneficiile pe care le aduc sănătății.
Ceaiul negru poate fi o băutură prezentă constant în viața ta, având în vedere că îți ajută organismul. Însă trebuie menționat faptul că este recomandat să fie consumat fără lapte sau zahăr pentru a valorifica beneficiile sale.

Ceaiul negru și beneficiile pe care le aduce sănătății

1. Sănătatea orală

Conform studiilor finanțate de Tea Trade Health Research Association, ceaiul negru reduce formarea plăcilor bacteriene și limitează creșterea bacteriilor, care duc la formarea cavităților și degradarea dinților.
Polifenolii regăsiți în ceaiul negru ucid bacteriile acestea și împiedică și creșterea enzimelor bacteriene care formează materialul lipicios care leagă placa de dinți.

2. Sănătatea inimii

Așa cum s-a demonstrat în 2009, persoanele care consumă trei sau mai multe căni de ceai prezintă un risc cu 21% mai mic de a face un accident vascular cerebral decât persoanele care consumă mai puțin de o cană cu ceai verde sau negru pe zi, indiferent de țara de origine a persoanelor prezente la studiu.

3.
Antioxidanți


Ceaiul negru conține polifenoli, care sunt, de asemenea, antioxidanții ce ajută la blocarea daunelor aduse ADN-ului asociate cu tutunul sau alte substanțe chimice toxice. Acești antioxidanți sunt diferiți de cei obișnuiți din fructe și legume, iar ca o parte obișnuită a dietei noastre pot oferi beneficii suplimentare pentru un stil de viață sănătos.

4. Prevenția cancerului

Deși este nevoie de mult mai multe cercetări pentru a confirma tehnicile de prevenire a cancerului, unele cercetări realizate de-a lungul anilor sugerează că antioxidanții precum polifenolul și catechinele din ceai pot ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer.
S-a sugerat că femeile care beau ceai negru în mod regulat prezintă un risc mai scăzut de apariție a cancerului ovarian.

5. Sănătatea oaselor

S-a dezvăluit că băutorii constanți de ceai au oasele mai puternice și o probabilitate mai mică de a dezvolta artrită datorită produselor fitochimice regăsite în ceai.

6. Risc scăzut de apariție a diabetului

Pe baza unui studiu efectat pe persoanele în vârstă ce trăiesc în insulele mediteraneene, s-a descoperit că persoanele care consumau ceai negru de mult timp, la un nivel moderat (1-2 căni pe zi), au prezentat un risc cu 70% mai mic de a face diabet de tip 2.

7.
Nivel ridicat de fericire


Dacă o cană cu ceai te face să zâmbești și să uiți puțin de griji, atunci ce ar putea merge rău?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod