Cum poate ameliora uleiul de cocos simptomele psoriazisului

Dacă ești în căutarea unui remediu natural pentru planul de tratament al psoriazisului, uleiul de cocos te poate ajuta. Iată cum poate ameliora acest ulei simptomele psoriazisului și ce trebuie să faci!

Moduri în care uleiul de cocos poate ameliora simptomele psoriazisului


Uleiul de cocos provine din nucile de cocos, din acea parte albă. Poți găti cu acesta. Iar mulți oameni îl folosesc pentru păr și unghii, ca un produs de îngrijire. Uleiul de cocos vine sub două forme: rafinat și nerafinat sau virgin. Uleiul rafinat provine din nucile uscate de cocos. Uleiul este obținut la temperaturi ridicate și trece printr-un proces de albire și odorizare. Nu miroase ca nucile de cocos, are un miros neutru. Uleiul nerafinat provine din fructele proaspete de nucă de cocos. Procesul de extracție nu implică temperaturi ridicate, motiv pentru care se poate spune că este presat la rece.
Acesta miroase ca nucile de cocos și nu este recomandat pentru gătit la temperaturi ridicate.

Uleiul virgin de cocos este cel despre care experții în sănătate cred că are cele mai multe beneficii, atât ca parte a dietei, cât și pentru piele. Poate hidrata pielea, ameliora inflamațiile și omorî bacteriile. 

Efectul uleiului de cocos asupra pielii


Atunci când pui ulei de cocos pe piele, ajuți la hidratarea acesteia, la ameliorarea roșeții și a inflamațiilor, precum și la oprirea creșterii anumitor bacterii. Studiile confirmă că uleiul de cocos poate ameliora simptomele eczemelor, o afecțiune a pielii care arată foarte mult ca psoriazisul.
Eczemele și psoriazisul împărtășesc multe dintre aceste simptome și chiar au unele dintre aceleași cauze. Ambele au nevoie de un tratament hidratant pentru a ameliora mâncărimea, cojirea și uscarea pielii. 

Deși poate fi o idee bună să adaugi uleiul de cocos la planul tău de tratament pentru psoriazis, uleiul de cocos nu este o soluție autonomă. Pentru a asigura eficacitatea medicamentelor pentru psoriazis, cum ar fi steroizii, este mai bine să scapi de cojile dure care se formează. Uleiul de cocos poate ajuta în primul rând la înmuierea cojilor. Cojile care se formează pe scalp în cazul pacienților cu psoriazis sunt mai enervante, deoarece părul tinde să le țină în loc.
Iată cum poți folosi uleiul de cocos pentru scalp!

Tratament cu ulei de cocos pentru psoriazis


Se răspândește uleiul de cocos pe scalp, însă concentrează-te mai ales asupra zonelor cu probleme. Masează ușor uleiul pe scalp. Pune un prosop sau o mască de duș pe cap. Lasă uleiul de cocos să acționeze timp de 30-60 de minute. Spală părul și scalpul cu un șampon normal.

După masca aceasta cu ulei de cocos, ar trebui să fie mai ușor să scapi de coji. Fă-o în timp ce scalpul tău este încă umed, iar cojile moi. Folosește un pieptăn de plastic și piaptănă scalpul în cerc.
Nu trage prea tare sau prea repede. Dacă faci acest lucru, îți poți răni pielea. Încearcă să îndepărtezi cojile pe măsură ce apar. Clătește-ți părul pentru a elimina reziduurile rămase. După ce ai curățat scalpul, poți aplica medicamentul pe bază de prescripție medicală.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod