Nu consuma oțet din cidru de mere dacă iei aceste medicamente!

Oțetul din cidru de mere are proprietăți alcalinizante și este adesea folosit ca tratament pentru diverse probleme medicale. Nu-l consuma dacă iei aceste medicamente!
Chiar dacă oțetul din cidru de mere este un produs sănătos cu multiple beneficii pentru sănătate, el poate să interfereze cu acțiunea unor anumite medicamente și să determine reacții adverse severe. 


Beneficiile oțetului din cidru de mere


Oțetul din cidru de mere care este organic, nefiltrat și nepasteurizat aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Multe persoane aleg să-l consume, deoarece s-a dovedit că are și proprietatea de a arde grăsimile, fiind un adjuvant util în curele de slăbire. 

Un studiu recent realizat arată că datorită enzimelor benefice pentru digestie care se regăsesc în oțetul din cidru de mere nepasteurizat se reduce riscul de cancer esofagian cu până la 37%. 

Oțetul din cidru de mere are un puternic efect antibacterial și antifungic, fiind util în tratarea infecțiilor.
De asemenea, cercetătorii au subliniat că oțetul din cidru de mere reduce tensiunea arterială și nivelul colesterolului LDL (rău), protejând inima de boli grave. 

Și pentru diabetici s-a dovedit foarte util consumul oțetului din cidru de mere, doarece are capacitatea de a scădea nivelul glicemiei din sânge. 

Însă, chiar dacă este considerat un aliment esențial pentru sănătate și a fost folosit de multă vreme pentru tratarea anumitor probleme este foarte important să nu-l consumi în combinație cu anumite medicamente.


Nu consuma oțet din cidru de mere dacă iei aceste medicamente!


Atunci când este combinat cu anumite medicamente, oțetul din cidru de mere interacționează cu substanțele chimice și poate să scadă nivelul de potasiu din organism, avertizează site-ul Health and Healthy Living
 
De aceea, ar fi de preferat să nu consumi cantități mari de oțet din cidru de mere dacă iei următoarele medicamente: 
 
Digoxin sau Lanoxin
Sunt prescrise pentru problemele la inimă. Dacă urmezi tratament cu aceste medicamente nu trebuie să consumi oțet din cidru de mere, deoarece acesta poate bloca absorbția potasiului în organism, crescând astfel riscul de apariție a efectelor adverse precum tulburări de dispoziție, vomă, tulburări de vedere, amețeală și diaree.


Diuretice
Aceste medicamente sunt adesea folosite și pentru a scăpa de senzația de balonare, deoarece stimulează eliminarea excesului de apă din corp.
Potasiul este un mineral care menține un echilibru al lichidelor din corp. Oțetul din cidru de mere scade nivelul de potasiu din corp, astfel că poți să te confrunți cu o deshidratare excesivă.


Insulina
Este folosită de persoanele diabetice pentru a menține sub control niveul glicemiei din sânge. Chiar dacă oțetul din cidru de mere poate să echilibreze nivelul glicemiei, unele studii au arătat că nu este deloc recomandat să fie administrat în combinație cu insulina. Prin asocierea oțetului cu insulina se reduce nivelul de potasiu și scade foarte mult glicemia. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod