Poate sucul de morcovi să vindece cancerul?

Dulce și aromat, sucul de morcovi nu este util doar pentru a înlocui cafeaua, ci doza de nutrienți pe care ți-o furnizează poate combate chiar cancerul. Descoperă ce tipuri de cancer pot fi prevenite sau tratate cu ajutorul acestui remediu natural, fără efecte secundare.
Sucul de morcovi poraspăt stors are un gust deosebit și foarte răcoritor. Este o sursă importantă de minerale, fibre, vitamine și antioxidanți care îți protejează părul, pielea și starea de sănătate în general. Chiar dacă te-ai obișnuit să-l bei din când în când precis nu te-ai gândit că această băutură delicioasă poate deveni o terapie de bază pentru combaterea cancerului.

 
Potențialul morcovilor de a neutraliza celulele maligne

Numeroase studii de specialitate au relevat că antioxidanții din componența sucului de morcovi reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare și de cancer. Culoarea intensă pe care o are sucul de morcovi nu sugerează numai gustul lui senzațional, ci indică efectul rapid împotriva celulelor maligne.

 
Iată pentru ce tipuri de cancer este util sucul de morcovi:

 
1. Cancerul pulmonar

În cadrul unui studiu care a vizat fumătorii s-a observat că persoanele care includ sucul de morcovi în meniul zilnic au un risc de cancer pulmonar cu 33% mai redus.

 
2. Cancerul de colon

Potrivit oamenilor de știință din Japonia, consumul zilnic de beta-caroten prin intermediul unui pahar de suc de morcovi reprezintă o metodă sigură de prevenire a cancerului de colon.

 
3. Leucemia

Un studiu realizat în 2011 a relevat că acest suc poate extermina celulele canceroase și previne metastaza în cazul leucemiei.

 
4. Cancerul de prostată

Studiile realizate de cercetătorii de la Harvard au demonstrat că bărbații tineri care consumă des suc de morcovi pot preveni declanșarea cancerului de prostată.

 
5. Cancerul la sân

În cadrul studiilor realizate asupra pacientelor care au supraviețuit în urma unui diagnostic de cancer la sân s-a constatat că sucul de morcovi crește semnificativ nivelul de carotenoizi din sânge. În acest context, sucul natural poate deveni băutura ideală pentru prevenirea recidivelor, având în vedere faptul că proliferarea celulelor maligne nu este posibilă în prezența carotenoizilor.
De asemenea, cantitatea ridicată de beta-caroten, un antioxidant esențial pentru sinteza vitaminei A, zeaxantină și luteină reduc drastic efectele negative ale radicalilor liberi și protejează organismul pe termen lung împotriva maladiei.
Dr. Max Gerson a creat o terapie specializată pentru combaterea cancerului utilizând o combinație de suc de morcovi organici și suc de mere. În opinia acestui specialist sucul de morcovi este eficient în combaterea cancerului tocmai pentru că are o structură moleculară asemănătoare cu cea a sângelui uman.
Fibrele și antioxidanții din morcovi nu permit creșterea necontrolată a proporției de radicali liberi din organism, stopând astfel procesul de oxidare care poate avea drept consecință declanșarea cancerului.
Include și tu această băutură în meniul zilnic și vei preveni riscurile pentru sănătate.
În plus, sucul delicios este util și pentru a ajunge mai ușor la greutatea ideală sau pentru a te scula rapid dimineața, fără să bei cafea ori sucuri tip cola.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod