Remedii naturale pentru insomnie - Ce să faci dacă adormi greu

Insomnia este un blestem modern. Viețile noastre sunt mai agitate decât oricând. Când nu lucrăm în plus, suntem acasă, uitându-ne la smartphone până în momentul în care încercăm să adormim.
Cu stresul vieții moderne, nu ne facem niciun favor dacă nu ne relaxăm în mod corect. Somnul ne este perturbat de social media, jocuri video, seriale și diferitele probleme pe care le avem. Cum reușești să scapi de insomnie și să te asiguri că dormi bine? Iată câteva remedii naturale pentru insomnie!

Trucuri naturale care te ajută să scapi de insomnie


1. Asigură-te că este totul comod


Asigură-te că patul este confortabil. Acest lucru poate varia de la persoană la persoană, dar încearcă să faci tot ce este posibil pentru a te asigura că patul nu te împiedică să dormi bine. Încercarea de a dormi pe o saltea care este ca o scândură de lemn nu îți va ajuta insomnia. Investește în ceva confortabil pentru tine dacă vrei să profiți de beneficii.
Încearcă să experimentezi cu mai multe tipuri de perne, până când găsești modelul cel mai comod pentru tine. Încearcă și o saltea încălzită dacă ți se pare prea frig în timpul sezonului rece. De asemenea, nu uita de uleiurile esențiale, care îți pot face somnul mai liniștit.

2. Bea ceaiuri din plante


Ceaiurile sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc sănătății. Ceaiurile pe bază de plante sunt perfecte cât timp le lipsește cofeina. Te ajută să relaxezi. Te întrebi ce varietăți ar trebui să iei în considerare? Iată câteva: mușețel, valeriană, mentă, ghimbir și scorțișoară. Poți apela chiar și la un amestec de plante medicinale. Ceaiul de usturoi și mentă, de exemplu, este deosebit de util pentru scăderea anxietății și pentru relaxare.
Și ceaiul de mușețel este folosit pentru a trata insomnia și pentru calmare. Mușețelul este considerat un tranchilizant ușor, care induce somnul. Efectele sedative pot fi date de flavonoide. 

3. Oprește toate dispozitivele


Ai auzit deja că smartphone-ul poate induce insomnie. Problema este că lumina albastră pe care aceste dispozitive o emit poate suprima producția hormonului de reglare a somnului, melatonina, ducând la insomnie. Acest efect este mai puternic decât expunerea la lumina de la ecranul televizorului, deoarece ținem smartphone-ul și alte dispozitive electronice aproape de față, intensificând expunerea la lumină. Deși poate părea un lux modern să te relaxezi în pat cu Youtube pe telefon, realitatea este că somnul tău are de suferit. 

4. Citește


Deși este tentant să te uiți la ceva înainte de culcare, nu îți faci nicio favoare. După cum spuneam, aceste dispozitive electronice nu fac decât să îți suprime producția de melatonină.
Soluția? Citește! Dacă citești o carte timp de o oră înainte de a te culca, poți beneficia de o modalitate excelentă de a-ți calma creierul și de a-l pregăti pentru somn.

5. Renunță la alcool


Acest sfat poate părea puțin nedrept facă vrei să te relaxezi după o zi de muncă grea cu un pahar de vin. Dar adevărul este că alcoolul îți strică somnul. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să te abții complet de la băut. Dar gestionarea consumului de alcool face parte dintr-un stil de viață inteligent, care te poate ajuta să scapi de insomnie, astfel încât să nu perturbi ritmul circadian. Ritmul circadian reglementează aproape toate procesele corpului, de la metabolism la imunitate, energie, somn, funcții cognitive și dispoziție.
Un ritm circadian este un proces care apare în mod natural la fiecare 24 de ore. După cum s-a dovedit, deși nu este prea surprinzător, alcoolul perturbă acest proces. Cu cât bei mai mult și mai aproape de culcare, cu atât mai tare îți vei întrerupe programul normal de somn. De asemenea, crește riscul de a sforăi. Ia în considerare evitarea consumului de alcool în cele mai multe nopți. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod