Spondiloza cervicala tratament naturist

Spondiloza cervicală: 6 variante de tratament naturist

Spondiloza cervicală este o afecțiune diagnosticată frecvent care se manifestă ca urmare a uzării articulațiilor și discurilor din zona gâtului. Află care sunt opțiunile de tratament naturist pentru spondiloza cervicală pentru minimizarea durerii și asigurarea libertății de mișcare.
Numită și artrita gâtului, spondiloza cervicală nu cauzează simptome în majoritatea cazurilor, dar dacă apare disconfort va fi sub forma durerilor și a dificultății de a mișca gâtul. Opțiunile de tratament naturist pentru spondiloza cervicală propuse de www.onlymyhealth.com se axează pe combaterea durerilor, favorizarea mișcărilor libere și prevenirea deteriorării permanente a coloanei vertebrale și a terminațiilor nervoase de la nivelul gâtului. Dacă preferi să eviți medicamentele cu efecte secundare sau intervențiile chirurgicale este ideal să testezi variantele indicate pentru a te simți din nou bine.

 
Iată care sunt opțiunile de tratament naturist pentru spondiloza cervicală:

 
1. Usturoi și ulei vegetal

Ia câțiva căței de usturoi și strivește-i.
Amestecă-i cu o lingură de ulei vegetal, apoi încălzește mixul și lasă la răcit. Folosește amestecul obținut pentru a-ți masa gâtul. Durerile vor scădea treptat și nu vei mai avea senzația de gât înțepenit. Este recomandat să efectuezi acest masaj de două ori pe zi, iar la final să faci și o baie relaxantă cu apă caldă.

 
2. Ghimbir

Conține gingerol, un component cu efect puternic antiinflamator care va diminua rapid durerile și te va ajuta să miști gâtul în toate direcțiile fără disconfort. Pentru a obține efectul benefic este indicat să prepari ceai de ghimbir concentrat, adăugând o linguriță de rădăcină de ghimbir rasă fin la o cană de apă clocotită. Lasă acoperit 10-30 de minute, strecoară și bea ceaiul neîndulcit. Vei observa rapid cum acționează și gustul picant te va revigora, eliminând amețelile sau starea de greață.

 
3.
Exerciții pentru flexibilitatea gâtului

Exercițiile pentru mușchii gâtului contribuie la diminuarea durerii și te ajută să realizezi activitățile cotidiene fără să ai nevoie de repaus complet. Privește într-o parte, apoi lasă ușor bărbia spre piept. Repetă mișcarea privind în partea cealaltă. Realizează aceste exerciții timp de 5 minute și vei remarca ameliorarea stării generale.

 
4. Comprese reci sau calde 

Dacă simți că te dor mușchii și că ai obosit din cauza stării de tensiune de la nivelul gâtului este foarte util să aplici o pungă cu gel rece sau cald pentru a–ți reveni mai repede.

 
5. Yoga și Pilates

Aceste terapii alternative acționează extrem de eficient asupra conexiunii dintre minte și corp și îți vor permite să te concentrezi pe ritmul respirației în timp ce realizezi mișcări clar definite.
Exercițiile de yoga și Pilates nu favorizează doar relaxarea întregului corp, ci asigură și fortificarea mușchilor de la nivelul coloanei vertebrale și creșterea rezistenței fizice. Nu toate exercițiile de yoga și Pilates sunt potrivite pentru persoanele diagnosticate cu spondiloză cervicală, fiind recomandat să ceri sfatul medicului tău și să-i spui instructorului care este starea ta de sănătate.

 
6. Acupunctura

Este un tratament alternativ folosit de foarte multe persoane care înlătură durerea fără folosirea medicamentelor. Acupunctura utilizează ace de dimensiuni foarte mici pentru a canaliza forța energiei Chi (Qi). Potrivit experților în acupunctură, deblocarea acestui tip de energie poate combate multiple simptome problematice, inclusiv durerile localizate la nivelul gâtului.
În cadrul ședințelor de acupunctură se eliberează canalele de energie Chi din tot organismul (cunoscute drept meridiane) și se revine la un flux constant Chi, care favorizează vindecarea.
 
În cazul în care remediile naturale și terapiile alternative nu funcționează medicul îți poate recomanda medicamente pentru relaxarea mușchilor sau injecții cu steroizi. Intervenția chirurgicală este privită ca ultimă soluție și se alege această variantă numai în cazul în care orice alte opțiuni de tratament nu au avut rezultate pozitive.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod