Tratamente naturale complementare pentru bronșită

Bronșita acută este o afecțiune comună care afectează în jur de 1 persoană din 20 în fiecare an.
Este o infecție relativ ușoară a căilor respiratorii, a bronhiilor, care se datorează unei infecții virale în cel puțin 95% din cazuri. Vinovații obișnuiți sunt aceleași virusuri care provoacă răceala. Însă ce tratamente naturale complementare există pentru bronșită?

Ce tratamente naturale poți încerca pentru a trata mai repede o bronșită?


Bronșita acută este o inflamație a membranelor mucoase care alcătuiesc căile respiratorii. Când căile respiratorii devin inflamate, secretă cantități mari de mucus și pot cauza probleme cu respirație, tuse și respirație șuierătoare.
Poți dezvolta, de asemenea, o răgușeală. În cele mai multe cazuri, simptomele bronșitei apar brusc și dispar destul de repede, în aproximativ 5 zile, deși virusul poate persista până la 1-3 săptămâni. Din cauza faptului că bronșita acută este de obicei virală, antibioticele sunt ineficiente și medicul le va prescrie doar dacă suspectează că ai o infecție bacteriană cu febră mare, semne de congestie pulmonară sau dacă ai o afecțiune pulmonară preexistentă, cum ar fi astmul sau bronșita cronică.

Studiile clinice care au comparat tratamentul bronșitei acute cu antibiotice cu ibuprofen au arătat că niciunul dintre tratamente nu a fost mai eficient decât placebo-ul inactiv.
Pentru cei mai mulți oameni, tratamentul natural reprezintă cea mai eficientă opțiune.

Propuneri de tratamente naturale pentru bronșită


Diferite medicamente pe bază de plante au efecte antivirale și antibacteriene, care pot ameliora simptomele bronșitei. Dozele variază în funcție de puterea unui anumit produs. Iată câteva opțiuni de tratamente naturale!

1. Usturoi

Usturoiul era folosit pentru a trata excesul de flegmă și bronșita de către greci în Antichitate. Cercetările moderne au demonstrat că acest aliment are efecte antivirale și antibacteriene și stimulează activitatea celulelor imune.

Este recomandat să folosești extracte de usturoi negru, deoarece acestea conțin un nivel mai ridicat de antioxidanți antiinflamatorii decât extractul standard de usturoi și, în plus, miros semnificativ mai puțin, ceea ce le face acceptabile din punct de vedere social.

2. Echinaceea

Echinaceea este un medicament tradițional pe bază de plante care este folosit de secole pentru tratarea simptomelor respiratorii, cum ar fi bronșita. Echinaceea mărește numărul și activitatea celulelor albe din sânge care luptă împotriva infecțiilor.
De asemenea, stimulează producția substanței antivirale naturale a organismului, iterferonul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod