Tratamente naturale complementare pentru bronșită



3. Ginsengul siberian

Ginsengul siberian este o plantă care stimulează sistemul imunitar și care acționează în mod similar cu echinaceea. Cercetările din Rusia sugerează că persoanele care consumă această plantă în mod regulat au cu 40% mai puține episoade de bronșită, răceală, gripă și alte infecții. Ginsengul siberian este perfect pentru a te însănătoși în timpul convalescenței.

4. Propolis

Propolisul este un antiseptic natural produs de albine, pentru a ține infecțiile departe de stupii lor.

Acest produs conține bioflavonoide cu acțiune antibacteriană și antivirală și este util pentru tratarea bronșitelor acute.

5. Miere

Mierea medicinală, cum ar fi mierea manuka, are efect antibacterian, fiind perfectă pentru calmarea durerilor în gât.

6. Pelargonium

Pelargoniumul reprezintă de departe cel mai eficient tratament natural pentru bronșita acută. Este mai eficient decât majoritatea medicamentelor, fiind un extract din rădăcina unei plante africane, cu efecte antivirale și antibacteriene.
De asemenea, poate stimula eliberarea mucusului prin accelerarea bătăilor unor mici proeminențe asemănătoare părului în mucoasa tractului respirator. Acesta mai poate fi utilizat pentru a trata dureri de gât, tuse, răceli, laringită și sinuzită, pe lângă bronșita acută.

Ce ar trebui să eviți atunci când ai bronșită?


Dacă ai bronșită acută, ești infecțios. Este preferabil să lucrezi de acasă dacă poți, în loc de a ieși și răspândi germenii. De asemenea, este important să bei o cantitate mare de lichide, pentru a-ți hidrata corpul.
Ceaiurile din plante sunt ideale. Trebuie evitat alcoolul, deoarece acesta dilată vasele mici de sânge, care înrăutățesc inflamația. De asemenea, are un efect de deshidratare. Evită fumul de țigară și alți poluanți ai aerului. Unii oameni consideră că produsele lactate măresc producția de mucus.

Ar trebui să mergi la un doctor dacă ai bronșită și, pe lângă, și o problemă preexistentă a inimii sau a plămânilor, diabet și controlul glucozei se agravează, apar dureri în piept, temperatura corpului depășește 38 de grade Celsius, nu mai ai aer, dezvolți o flegmă groasă, de un verde închis, simptomele durează mai mult de 5 zile sau te îngrijorezi cu privire la simptomele tale din orice alt motiv.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod