Trei ceaiuri pe care trebuie să le bei în fiecare zi

Pe lângă apa plată care este cea mai bună pentru hidratare mai poți să consumi aceste trei ceaiuri care aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Ceaiurile din plante trebuie consumate cu precauție, nicidecum în cantități mari și de toate felurile. Unele pot să fie chiar periculoase pentru sănătate, de aceea este foarte important ca în cazul în care ai anumite probleme medicale să ceri părerea unui medic specialist înainte de a consuma ceaiuri din diverse plante mai puțin utilizate. 

Pentru efectul lor reconfortant asupra sistemului digestiv, dar și pentru că au fost studiate îndelung, aceste trei ceaiuri pot să fie consumate în fiecare zi. Însă, fără să exagerezi cu cantitățile!


Trei ceaiuri pe care trebuie să le bei în fiecare zi 


1. Ceaiul de ghimbir 

Unul dintre cele mai bune produse care ajută corpul în această perioadă este ceaiul de ghimbir pe care te poţi baza pentru a-ţi rezolva problemele cu digestia şi starea accentuată de balonare. 

Gimbirul este considerat un medicament universal care a fost folosit din vremuri străvechi pentru a vindeca diverse afecţiuni. Cercetătorii au identificat peste 500 de compuşi în rădăcina de ghimbir, care acţionează asupra întregului organism.
Iată ce beneficii aduce ceaiul de ghimbir pentru corp:
- Îmbunătăţeşte digestia şi rezolvă problemele legate de tranzitul intestinal
- Stimulează arderea grăsimilor
- Scade colesterolul rău
- Este util în stările de greaţă. 

Pentru a face ceai de ghimbir ai nevoie de câteva rondele de ghimbir pe care să le fierbi în apă timp de 15 minute. După ce s-a răcit puţin se adaugă puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.


2. Ceaiul verde 

Numeroase studii au demonstrat că ceaiul verde este de folos în curele de slăbire, îmbunătăţeşte funcţiile creierului, are proprietăţi antibacteriene şi reduce riscul de diabet şi boli de inimă. În plus, datorită unui compus numit epigallocatechin gallate (EGCG) el oferă protecţie împotriva cancerului, după cum au arătat studiile efectuate până în prezent.
Acest compus are rolul de a stopa multiplicarea celulelor canceroase şi de a le distruge. 

În urma cercetărilor, s-a constatat că ceaiul verde consumat cu regularitate reduce riscul de cancer la sân (cu 22%), de prostată (cu 48%) şi de colon (cu 57%). 

De asemenea, ceaiul verde împiedică creşterea tumorilor canceroase printr-un proces numit angiogeneză, înfometând celulele afectate şi împiedicând formarea unor vase noi de sânge care hrănesc cancerul. 

Pentru a beneficia de efectele lui puternice este recomandat să bei trei căni cu ceai verde în fiecare zi. Apa trebuie lăsată puţin la răcit după ce a fiert, iar apoi se toarnă peste frunzele de ceai verde şi se lasă la infuzat cel puţin 5 minute.
Medicul neurolog David Servan-Schreiber specifica în cartea sa "Anticancer" că pentru a elibera toate substanţele anticancerigene, ceaiul verde trebuie lăsat la infuzat până la 10 minute. 


3. Ceaiul de mușețel

Are proprietăţi antiseptice şi antispastice, reducând astfel iritaţia intestinelor. Efectul său calmant ameliorează balonarea şi reduce gazele intestinale. Mai mult de atât, reglează secreţia de sucuri digestive şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal. Este un ceai pe care poți să-l consumi de mai multe ori pe zi, deoarece conferă are un efect reconfortant asupra întregului sistem digestiv. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod