Entorse remedii naturiste

Uită de durere și disconfort: 6 remedii naturiste pentru entorse

Entorsele pot apărea atunci când alergi pe un teren problematic, ridici greutăți care nu sunt adaptate rezistenței tale fizice, dacă porți foarte des tocuri sau dacă ai un accident. De fiecare dată când vezi semne de învinețire, ai dureri sau ți se umflă gleznele este esențial să aplici principalele remedii naturiste pentru entorse. Te vei simți mult mai bine în scurt timp.
O entorsă se manifestă în momentul în care mușchii sunt deteriorați sau se întind prea mult. Există și posibilitatea afectării ligamentelor și a oaselor în cazuri mai grave. Indiferent dacă ai de-a face cu o entorsă severă sau de gravitate medie este foarte util să folosești principalele remedii naturiste pentru entorse detaliate de www.top8homeremedies.com. Sunt soluții simple care diminuează disconfortul și durerile asociate și te vor ajuta să mergi mai rapid decât simplul repaus.

 
Iată ce remedii naturiste pentru entorse au efect garantat:

 
1. Ceapă

Ceapa acționează rapid împotriva durerilor, inflamației și umflăturilor. Este un remediu foarte util pentru entorse, fără efecte secundare.
Pune ½ ceapă tocată în mai multe straturi de tifon, prinde cu leucoplast în jurul gleznei, nu foarte strâns și lasă să acționeze 2 ore. Repetă de 2 ori pe zi pentru a obține efectele benefice. În cazul în care te deranjează mirosul de ceapă și nu vrei să o aplici pe piele este folositor și să-ți îmbogățești meniul cu o cantitate suplimentară de ceapă pentru a grăbi vindecarea entorsei.

 
2. Turmeric

Are componente cu efect antispasmodic și antiinflamator, fiind ideal în caz de entorse. Turmericul favorizează relaxarea mușchilor afectați în timp ce reduce durerea și umflarea. Vei avea nevoie de o lingură de suc de lime, o lingură de apă caldă și 2 linguri de pudră de turmeric.
Amestecă bine până când obții o pastă, aplică pe zona afectată, apoi înfășoară cu tifon. Lasă să acționeze 10 ore, apoi prepară din nou amestecul.

 
3. Sare Epsom

Este un tratament foarte eficient pentru entorse și vânătăi. Magneziul din componența sării Epsom reduce presiunea asupra terminațiilor nervoase și a mușchilor. Pune o ceașcă de sare Epsom în cada plină cu apă caldă, iar după ce s-a dizolvat bucură-te de o baie relaxantă timp de 30 de minute. Poți repeta acest procedeu timp de 4 zile, dimineața și seara, pentru a vindeca entorsa mai rapid. Durerile și umflăturile vor scădea vizibil chiar de la prima utilizare.

 
4. Ulei esențial de lavandă

Este foarte util pentru tratarea entorselor, dar ai grijă să-l diluezi în apă caldă pentru a evita iritațiile.
Este recomandat să pui 10-12 picături de ulei esențial de lavandă în apa în care faci baie și să te relaxezi apoi timp de 30 de minute. Poți repeta procedeul oricât de des dorești. Dacă nu faci baie pune apă caldă într-un lighean și folosește 3-4 picături de ulei esențial.

 
5. Ghimbir

Are proprietăți antiinflamatoare și analgezice, fiind foarte eficient pentru vindecarea entorselor. Taie rădăcina de ghimbir felii fine, apoi pune la fiert. După ce a dat în clocot lasă încă 5 minute la foc mic, iar după aceea pune bucățile de ghimbir în tifon și aplică în jurul gleznei. Acest remediu are un efect puternic dacă este utilizat în primele 48 de ore de când a avut loc entorsa.

 
6.
Aloe vera

Accelerează procesul de vindecare și este un remediu utilizat de mulți ani împotriva accidentărilor suferite de sportivi din jurul lumii. Poți folosi direct gel pur de aloe vera pe zona afectată sau îl poți aplica pe tifon, apoi vei înfășura în jurul gleznei. De asemenea, poți prepara o pastă cu glicerină și gel de aloe vera, în cantități egale, pe care o vei aplica înainte să mergi la culcare.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod