5 semne că problemele de memorie sunt de fapt Alzheimer

Nu te gândi că uitarea și alte probleme de memorie sunt asociate automat cu înaintarea în vârstă. Nu sunt manifestări normale și ar putea semnala boala Alzheimer.
Când vine vorba despre uitare trebuie să fii vigilent pentru a observa din timp semnele unei afecțiuni mai grave. În mod sigur cu toții uităm câte ceva din când în când, dar contextul și relevanța informației trebuie luate în considerare. Dacă manifestările specifice bolii Alzheimer sunt observate la momentul potrivit există o șansă mai mare ca tratamentul să fie eficient.

 
Iată care sunt problemele de memorie pe care le pot avea persoanele care suferă de Alzheimer:

 
1. Uită numele persoanelor importante

Este posibil ca odată cu trecerea timpului să le fie puțin mai greu să rețină numele noi, dar informația nu este complet pierdută decât în cazul bolii Alzheimer. „Imaginează-ți cum ar fi să vezi că un membru al familiei tale uită numele tuturor celor la care ține, nu într-o singură zi, ci încet, de-a lungul unei perioade de timp.
Una dintre diferențele principale dintre uitarea normală și boala Alzheimer este faptul că informațiile nu mai revin niciodată în mintea pacienților”
, explică dr. Joe Verghese, profesor de neurologie de la centrul medical Montefiore-Einstein.

 
2. Se rătăcesc în locuri pe care le cunosc foarte bine

Uitarea asociată cu îmbătrânirea se referă la lucrurile care se fac mai rar, de exemplu o dată la câteva luni. Pe de altă parte, persoanele care au Alzheimer vor uita lucuri care ar trebui să le rămână în minte, de exemplu strada pe care au locuit foarte mulți ani sau zona în care se plimbau foarte des. De asemenea, ar putea uita persoanele care vin în vizită de câteva ori pe săptămână.

 
3. Apar probleme de limbaj

Problemele de vorbire, de exemplu uitarea unui cuvânt în timp ce vorbesc sau repetarea acelorași întrebări, povești sau afirmații reprezintă o manifestare problematică legată de Alzheimer. Se referă inclusiv la situații în care se folosește un cuvânt greșit pentru a desemna un anumit obiect, de exemplu „scaun” pentru „canapea”.
„Persoanele care suferă de Alzheimer pot chiar să creeze noi cuvinte pe moment pentru că nu își amintesc deloc cuvântul potrivit. Când este vorba despre procesul normal de îmbătrânire poate dura mai mult să se gândească la un cuvânt, dar îl vor identifica în cele din urmă”, spune dr. Paula Lester, medic geriatru de la Fundația pentru Alzheimer.

 
4. Uită unde au pus anumite obiecte și nu le mai găsesc

Nu este nimic în neregulă dacă uită din când în când unde au pus anumite lucruri, dar dacă se întâmplă foarte des ar putea fi vorba despre Alzheimer. „Lăsatul lucrurilor în locuri neobișnuite este caracteristic afecțiunii, de exemplu ar putea să pună cheile în frigider. La fel ca și în cazul cuvintelor, dacă în cele din urmă își amintesc unde au pus lucrul de care au nevoie este vorba numai despre înaintarea în vârstă”, spune dr.
Verghese. 

 
5. Comit erori când iau pastile, plătesc facturi sau în cadrul altor activități zilnice

O altă diferență dintre Alzheimer și îmbătrânirea normală este faptul că simpla înaintare în vârstă nu îți afectează abilitatea de a urma o rutină zilnică. „Pierderile de memorie normale nu te împiedică să-ți continui activitățile curemte, însă boala Alzheimer dă peste cap ritmul obișnuit al vieții. O persoană care suferă de această afecțiune ar putea avea probleme cu gestionarea email-urilor sau când prepară o rețetă care îi intrase în reflex de mult timp”, explică dr. Verna Porter, director al departamentului pentru Alzheimer de la Centrul Medical St. John din Santa Monica, California.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod