Ai des dureri abdominale? 7 boli care dau acest simptom

Niciodată să nu ignori această problemă! Dacă ai des dureri abdominale, trebuie să știi că există 7 boli care dau acest simptom.
Durerile abdominale nu sunt ușor de ignorat, în special atunci când apar frecvent și devin tot mai intense. Este foarte important să acorzi atenție acestui simptom și să analizezi dacă anumite lucruri pe care le faci sau le mănânci pot să înrăutățescă durerea. De asemenea, dacă ai constatat că simți dureri abdominale tot mai des trebuie să mergi la un consult de specialitate pentru a descoperi cauza. 

Durerile abdominale nu trebuie ignorate niciodată, iar atunci când sunt severe pot să ascundă o mulțime de boli serioase, avertizează publicația AwarenessAct.


Dureri abdominale dese: 7 boli care dau acest simptom


1. Ulcerul

Când apar anumite leziuni la nivelul mucoasei gastrice sau duodenale apar durerile abdominale și riscul de a face ulcer este foarte ridicat. Ulcerul este o afecțiune digestivă cu manifestări variabile, de la senzație de greață sau prea plin, balonare și disconfort resimțit ca arsură în partea superioară a abdomenului până la dureri abdominale.
Infecțiia cu Helicobacter pylori, stresul extrem al organismului, anumite infecții virale și medicamentele antiinflamatoare pot să ducă la apariția ulcerului. 

Fumatul, băuturile alcoolice, sucurile cu acid citric, alimentele picante și cafeaua pot să înrăutățească simptomele și să întârzie vindecarea bolii. 


2. Pietre la fiere

Cei care suferă de afecţiuni ale bilei acuză adesea dureri insuportabile în partea superioară a abdomenului, pe partea dreaptă. Acestea pot radia uneori şi către umeri. Pentru a evita apariţia acestui simptom, ar trebui să fii foarte atentă la alimentaţia ta, să consumi cât mai puţine grăsimi saturate şi procesate şi cât mai puţine prăjeli.


3. Pietre la rinichi

Calculii renali sunt de fapt depozite minerale care se depun la nivelul rinichilor şi se formează în condiţiile în care există o concentraţie mare de cristale minerale în urină, cauzată de absorbţie sau eliminarea ineficientă a acestora de către organism. Mărimea calculilor renali variază de la un grăunte de nisip la formaţiuni ce determina blocaje ale rinichiului.
Simptomatologia acestora poate fi complet neexistentă până la dureri intense în zona lombară, în părţile laterale ale trunchiului, la nivelul abdomenului, ale pelvisului sau organelor genitale însoţite de stări de greaţă sau vomă, oboseală nejustificată, transpiraţie excesivă şi prezenţa urinei în sânge.


4. Boli inflamatorii intestinale 

Se referă la inflamația cronică a întregului tract digestiv sau a unei porțiuni din acesta și se manifestă prin diaree, oboseală, slăbit, dureri abdominale. Este o problemă foarte serioasă și trebuie să recurgi la un consult medical, mai ales dacă ai constatat și reducerea poftei de mâncare și prezența sângelui în materiile fecale. 


5. Apendicita

Inflamarea apendicelui este o problemă gravă care necesită de urgență o intervenție chirurgicală.  Durerea abdominală în partea inferioară cât și în jurul buricului poate să fie foarte intensă în acest caz.


6. Infecții urinare

Acestea încep de regulă în uretră și se extind rapid la rinichi. Durerile abdominale, durerile de spate și urinările frecvente sunt câteva dintre simptomele asociate cu infecțiile urinare.
Nu ignora niciodată infecțiile urinare și mergi la un consult de specialitate la medicul urolog ca să-ți recomande un tratament. 


7. Pancreatită

Inflamarea pancreasului este o problemă foarte serioasă care poate să apară din senin și se poate manifesta câteva zile sau mai mult. Unele cazuri mai ușoare nu necesită tratament, însă cele foarte grave pot să pună chiar și viața în pericol. Durerea abdominală care radiază în spate este un simptom pe care nu trebuie să-l ignori și trebuie să consulți un medic specialist. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod